Title of a News Article

Tapuda devrim getiren yenilikti ama...

Tapuda devrim getiren yenilikti ama...
banner206
HABER: OSMAN KAYA

Bir dönem, tapuya işi düşen vatandaşın üzerinde satılmaya veya alınması gereken mal, mülk devir işlemi, ne varsa iki günde halledilirken, çıkan bir kararname sonrası randevulu sisteme geçildi. Fakat bu sisteme geçildi, geçileli herkes perişan oldu. 

Başta Şanlıurfalı vatandaşlar olmak üzere tüm yurt genelinde yaşanan bu sıkıntı, tapuya işi düşene çile çektiriyor. 'Bugün git, yarın' derdinin ortadan kalkması için atılan adımlar, bugünlerde deyim yerindeyse boşa gitti. Yıllar öncesinde kalan bu sistem, tapuya gidenler tarafından acil bir şekilde aranır oldu. Tapu personelleri tarafından, 'siz gidin biz sizi ararız' demeleriyle birlikte uzun bekleyiş süreleri 40 günü bile aştığı, verilen dilekçelerle apaçık ortada. 

Teknolojinin son yıllarda hızla gelişmesiyle birlikte devletin vatandaşlara yapmış olduğu en büyük yeni hizmetlerden birisi de internet üzerinden kolay erişim sağlama gibi yollar. Fakat Tapu dairelerine getirilen bu yeniliklerden birisi de, iki gün içerisinde yapılan işlemlerin artık iki günde değil, iki ayı bulan süreler şeklinde. 

Tapu Dairesinden emekli olan ve kendi özel iş yerinde vatandaşlara hizmet veren Tapu emeklisi Hadi Şeker, vatandaşların işlerini artık iki günde değil, iki ayda anca halletiklerini söyledi. Bunun en büyük sebebinin ise tapu dairelerinde çalışan personellerden kaynaklandığını ifade etti. 

Eski sistem aranır oldu

Yıllar öncesinde kalan 'bugün git, yarın gel' sistemi ortadan kalktı ama, geçen bu son günlerde eski günler aranır oldu. Bazı vatandaşların gerekli mercilere vermiş olduğu şikayet dilekçelerinde bile bu sistemden yaşanan sıkıntılara yer verilmiş.

İki gün içerisinde halledilmesi gereken işlemlerin neden bu kadar uzadığına anlam veremeyen vatandaşlar, bu sorunun bir an önce çözüme kavuşmasını bekliyor. 




Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2016, 13:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195