Title of a News Article

Tarihi evler restore ediliyor

.

Dünyanın en eski yerleşim merkezlerinden olan Şanlıurfa'da tarihi yapıların ortaya çıkması ve korunmasına yönelik çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 'Urfa evleri'nin restorasyonunu sürdürüyor.

Şanlıurfa’daki Tarihi “Urfa Evlerinin” korunması amacıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kurtuluş Mahallesinde başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Koruma ve Denetleme (KUDEM) ekiplerinin, Kurtuluş Mahallesinde Rahibeler evi, Çetingil ve Erişmiş evlerinde restorasyon çalışmasını sürdürüyor. Aslına uygun kesme Urfa taşıyla yeniden restorasyonu ve düzenleme çalışmaları yapılan evler eski görünümüne kavuşuyor. Hummalı bir şekilde restorasyon çalışmalarının devam ettiği evlerin bazılarında eski motiflerin yer alması dikkat çekti. Kurtuluş Mahallesindeki 3 evde yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde denetleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Seyfettin Gencer, yapılan çalışmalar hakkında teknik ekipten bilgi aldı. Şanlıurfa’daki tarihi Urfa evlerinin korunması ve gelecek nesillere taşınması amacıyla restorasyon çalışmalarına ağırlık verdiklerini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Seyfettin Gencer, “Mülkiyeti Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemize ait olan Çetingil, Erişmiş ve Rahibeler evi olarak bilinen 3 tescilli yapımız bulunmaktadır. Bu 3 evin projeleri Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapıldı. Koruma kurulu bölge müdürlüğünden onaylandıktan sonra çalışmalarımıza başladık. Evlerdeki restorasyon çalışmalarını yerinde inceledik. Proje kapsamında başlatılan çalışmalar yapıya uygun bir şekilde devam ediyor. Şanlıurfa’nın klasik avlulu yapı tipi mimarisindeki yapılarda başlatılan çalışmalarımız 2018 yılının başlarında tamamlanmış olacaktır. Çalışmalarımız projeye göre devam ediyor. Bu bölgede projede olmayıp sonrasında eklenti şeklinde yapılan betonarme ve eklentileri kaldırıldı ve evler projeye uygun halde çalışmalar yapılarak özüne uygun mimari özelliği bulunan evleri ön plana çıkardık” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2017, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142