Title of a News Article

Tarihi mitinge tarihi katılım

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa'da da düzenlenen Demokrasi Ve Şehitler Mitingi'ne 50 bini aşkın vatandaş katıldı. Rabia Meydanındaki buluşmaya katılarak halkı selamlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Bugün bedenlerimiz burada ama ruhumuz Yenikapı'da" dedi.

Tarihi mitinge tarihi katılım
banner206

Cumhurbaşkanlığı himayesinde İstanbul Yenikapı'da düzenlenen Demokrasi Ve Şehitler Mitingi, eş zamanlı olarak Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonunda Rabia Meydanı'nda 50 bini aşkın vatandaşı tek çatı altında topladı.

Ellerinde bayrakları ile alanı dolduran vatandaşların oluşturduğu görüntü tarih sayfalarında yerini alırken, gün içerisindeki temaslarının ardından alana gelerek halkı selamlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Şanlıurfa bugün şanlı unvanını bir kez daha gösteriyor" ifadesini kullandı.




Bakan Akdağ miting alanındaki konuşmasında, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı ilk anlardan itibaren tüm Türkiye'nin birlik içerisinde hareket ettiğini ve ülkeyi düşmanlara bırakmadığını söyledi.

Bakan Akdağ, "15 Temmuz gecesi hain emellerine varmak için tankları Türk milletinin üzerine sürenler, bizim helal paralarımızla alınmış F-16 jetlerle, helikopterlerle insanımızın üzerine ağır silahlarla ateş açanlar, bir tuzak kurmuşlardı. Onlar dışarıdaki işbirlikçileri ile bu tuzağı kurmuşlardı. Zannettiler ki bu tuzakları tutar. Bilmedikleri bir şey vardı: Onların tuzaklarını bozacak Cenab-ı Hak'tan haberleri yoktu" dedi.



 

BAKAN AKDAĞ, "BEDENLERİMİZ BURADA AMA RUHUMUZ YENİKAPI'DA"

15 Temmuz darbe girişiminin ardından halkın gösterdiği direnişi Çanakkale zaferine benzeten Bakan Akdağ, "Bu millet; Kürt'üyle, Arap'ıyla, Türk'üyle Çanakkale'de canını nasıl siper etmişse, işte 15 Temmuz gecesi bedenini vatanı için, bayrağı için, milleti için, ezanı için ve namusu için feda etmekten çekinmemiştir. Bugün nöbetimizin 24'üncü günündeyiz. Bütün Türkiye bugün ayakta. Şanlıurfa'da,. Erzurum'da, Edirne'de, İstanbul'da milletimiz ayakta. Bugün Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde hepimiz ayaktayız. Belki bedenlerimizi buradan İstanbul'a kadar götüremedik ama sayın Cumhurbaşkanımıza Şanlıurfa'dan sesleniyoruz; Bedenlerimiz burada ama ruhumuz İstanbul'da" diye konuştu.


 

BAŞKAN ÇİFTÇİ, "ŞANLIURFA BİR OLDU, VATANINA SAHİP ÇIKTI"

Ardından kürsüye gelerek 15 Temmuz gecesi milli idareye sahip çıkmak için canını siper eden şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere ise acil şifalar dileyerek sözlerine başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise, Şanlıurfa'nın darbe girişiminin ilk anlarından itibaren meydanlara akarak kahramanlık örneği sergilediğini söyledi.

13 ilçesinin tümüyle Şanlıurfa'ya hizmet etmekten büyük onur duyduğunu sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "Şanlıurfa tüm ilçeleri ile geleceğine sahip çıktı. Bir oldu, beraber oldu, ülkesine, vatanına sahip çıktı. Allah tüm halkımızdan razı olsun. İnşallah ülkemizin önünü açacak güç işte bu milletimizdir. Ülkemizin geleceği, Türkiye'nin geleceği, Şanlıurfa'nın geleceği aziz halkımıza emanettir" şeklinde konuştu.



Buluşmada Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ve AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün yanı sıra diğer siyasi parti temsilcileri de birer konuşma yaptı. Büyük bir coşkunun yer aldığı miting alanına katılan vatandaşlar ardından kurulan ev ekranlarda İstanbul Yenikapı'dan canlı yayınlanan Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ni izledi.



MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarını dikkatle izleyen vatandaşlar, coşkuya ortak olarak uzun süre alkış ve ıslıklarla konuşmalara destek verdi. 



Şanlıurfa'daki buluşmaya Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve ilçe belediye başkanları, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin ve diğer siyasi parti il başkanları, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. (URFASTAR)





Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2016, 04:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195