Title of a News Article

Tarım Bakanlığından Flaş TİGEM açıklaması

Tarım Bakanlığından Flaş TİGEM açıklaması
banner206

Tarım ve Orman Bakanlığı, TİGEM'e bağlı Ceylanpınar Tarım İşletmesinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangının sonuçlarıyla ilgili olarak açıklama yaptı. Yapılan açıklamada çıkan yangından dolayı bin 240 ton mahsul buğday kaybı yaşandığı belirtildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"9 Haziran 2019 tarihinde fırtına ve şimşek çakması nedeniyle Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) bağlı Ceylanpınar Tarım İşletmesi’nde meydana gelen yangın ekili alanlarda zarara sebep oldu.

Ülkemizin en büyük sertifikalı hububat tohumu üreticisi olan TİGEM'e bağlı Ceylanpınar Tarım İşletmesi’nin 3 ayrı bölgesinde yıldırım düşmesi sonucu saat 20:00 sularında başlayan ve rüzgarın etkisiyle kısa zamanda yayılan yangına tarım işletme personeli ve itfaiye araçları ile anında müdahale edildi. Ayrıca çıkan yangına Ceylanpınar ve Viranşehir Belediyeleri başta olmak üzere AFAD ekipleri, Urfa, Mardin ve Diyarbakır Orman teşkilatı arazöz araçları ile Emniyet Müdürlüğünün toma araçları da müdahalede bulundu.

Bölge halkının da üstün çabaları sayesinde yangın 2 saat içerisinde kontrol altına alınarak, soğutma işlemleri gerçekleştirildi ve herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

1.240 TON MAHSUL BUĞDAY KAYBI YAŞANDI

Ekili alanlarda meydana gelen yangınların hasar tespit çalışmaları sonucunda yaklaşık 3.895 dekar buğday ekili alanın yandığı ve 1.240 ton mahsul buğday kaybının yaşandığı tespit edildi. Ayrıca sulama sistemlerinde kısmi hasarlar meydana geldiği belirlendi.

Sadece bölge için değil, ülkemiz için hayati öneme sahip Ceylanpınar Tarım İşletmesi’nden 2019 yılı için 180 bin tonluk bir üretim beklenmektedir."

TARIMDANHABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195