Title of a News Article

Tarım İşçileri: 10 Gündür Perişan Olduk

Tarım İşçileri: 10 Gündür Perişan Olduk
banner206

Koronavirüs tedbirleri kapsamında şehirlerarası seyahatlerin kısıtlanması nedeniyle, çalışmak için izin belgesi almak isteyen tarım işçisi vatandaşlar, İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Polis ekiplerinin uyarılarda bulunduğu vatandaşlar, işlemlerin hızlandırılması için takviye yapılmasını istediler.

Şanlıurfa’da Eyyübiye ve Haliliye İlçe Tarım Müdürlüklerine seyahat izin belgesi almak için yaklaşık 18 bin kişinin başvuruda bulunduğu, sayının hafta sonuna kadar 50 bini bulmasının beklendiği öğrenildi.

İZİN İÇİN 10 GÜN BEKLEYEN VAR

Seyahat izin belgesi almak için on gün önce müracaat ettiğini ve halen belge alamadığını belirten bir vatandaş, 10 gündür köyden şehire gidip geldiğini ve büyük sıkıntı yaşadığını söyledi. Tüm belgelerinin ve kaydının olmasına rağmen bir imza için 10 gündür beklediğini ifade eden vatandaş, işlemlerin hızlandırılmasını istedi.

Koronavirüs salgınından korunmak için 40 gündür evden çıkmadığını ifade eden bir başka vatandaş da, “Bu kadar süredir evimizden çıkmadık. Ama son bir haftadır izin almak için burada büyük bir kalabalığın içerisinde bekliyoruz. Mesafe kuralı deniyor ama burada bunun uygulanması imkansız. İşlemlerin hızlandırılmasını ve bir an önce belgelerimizin verilmesini istiyoruz. Çalışmak için Adana’ya gideceğiz, bir iki gün içerisinde çıkmazsak hem aldığımız iş batacak hem de biz aylarca beş kuruşsuz kalacağız” diyerek yetkililerin bir an önce çözüm bulmasını istedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195