Title of a News Article

Tarım ve Orman Müdürlüğü takdir ediliyor

Tarım ve Orman Müdürlüğü takdir ediliyor
banner206

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 10 binlerce çiftçi ailesi adına yapılan Arazi Kiralamalarında, Koronavirüs tedbirleri kapsamında verilen hizmet olumlu yönde dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘’Ülkemizde ekilmeyen bir karış toprak bile kalmamalı’' çağrısı üzerine, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin öncülüğünce Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında, Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Maliye Hazinesi adına kayıtlı arazilerde kiralama çalışmalarına başlandı.

 Koronavirüs salgını nedeniyle arazi kiralama çalışmalarına ara verildiği, normalleşme sürecine geçiş ile Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafenin korunması amacı ile Haliliye-Eyyübiye ve Karaköprü İlçe Belediye Başkanlıklarının destekleriyle, Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinin açık alanının fiziki halinin kiralama çalışmalarının tamamlanması amacı ile uygun hale getirildiği ve Ziraat Bankası tahsilat veznesinin de aynı alan içinde kurulduğu görüldü.

''Maske, Mesafe ve Hijyen'' kurallarına uyulması için uygulama alanında sıkı bir tedbir alındığı, alana gelen çiftçilerin ateşlerinin ölçülmeden alana alınmadığı, maskesiz gelenlere maske verildiği, sosyal mesafeye ve hijyene uyulması noktasında da ilgili personellerce gayret sarf edilmesi dikkat çekti.

Kurum yetkililerinden aldığımız bilgiye göre; Şanlıurfa’da 562 ayrı köyde, hazine adına kayıtlı 16.724 adet parselde, 549.617 dekar araziyi, 10.522 çiftçi ailesine kiraya verildiği ve her yıl yapılan arazi kiralama çalışmaları kapsamında, toplam kiracılara ortalama 1.000 yeni kiracı çiftçi ailesinin eklendiği belirtildi. Devletin hüküm ve tasarrufu altında yer alan ancak Kadastro çalışmalarında parsel numarası verilmemiş tapulama harici yerler tanımındaki taşlık ve ham toprak niteliğindeki alanları tespit edildiği vurgulandı. Ayrıca tapu tescilini hazine adına kayıtlı parsel olarak işledikten sonra, arazi kiralama yolu ile tarımsal faaliyete kazandırıldığı, ayrıca hazine adına kayıtlı sulu çeltik tarlası vasıflı arazilerin, çiftçilikle uğraşan ailelere kiraya verilmesi ile diğer ürünlerde olduğu gibi pirinç üretiminde de önemli bir yer tuttuğu ifade edildi.   (URFASTAR)

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2020, 15:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195