Title of a News Article

Taşaltın, iddialı açıklamalarda bulundu

Taşaltın, iddialı açıklamalarda bulundu
banner206

Harran Üniversitesinin yeni rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Gazeteci Reşat Uzun’a açıklamada bulundu. Rektör Taşaltın, öncelikli hedefinin Osmanbey Kampüsünde inşaatı devam eden Araştırma ve Uygulama Hastanesinin biran önce hizmete girmesini sağlamak olduğunu söyledi.

İki dönemdir Harran üniversitesi rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. İ. Halil Mutlu’nun milletvekili aday adayı olması nedeniyle üniversitedeki rektörlük seçimleri erkene alınmıştı. Rektörlük belirleme seçiminde 11 aday yarışmıştı. 11 Adayın içerisinde 58 oy alarak 5. Sırada çıkan Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, YÖK tarafından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulan 3 kişilik listede sonuncu sırada yer almıştı.

 

Erdoğan atadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine gönderilen üç kişilik rektör adayı üzerinde ciddi bir çalışma yaptığı ve bu çalışmalarda ‘Paralel Yapı’yı da göz önünde bulundurarak, Prof. Dr. Ramazan Taşaltın’ı Harran Üniversitesinin yeni rektörü olarak atamıştı.

 

Taşaltın görevine başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından rektör olarak atanan Taşaltın, Harran Üniversitesi Rektör Vekili Ercan Yeni’den rektörlük koltuğunu alarak yeni görevine başladı. Gazeteci Reşat Uzun’a açıklamada bulunan Taşaltın, Harran Üniversitesini daha iyi seviyelere getirmek için çalışacağını söyledi.

Harran Üniversitesinde rektörlüğe gelmesinde kendisine destek veren herkese teşekkür eden Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, “Uzun yıllardır Harran Üniversitesinde görev yapıyordum. Artık bundan sonra rektörlük için çalışmalarda bulunacağım. Harran Üniversitesinin, Türkiye’de daha iyi yerlere gelebilmesi için elimden geldiği çabayı göstereceğim. Ayrıca bundan sonra üniversite ile Urfa arasındaki ilişkilerin de daha iyi düzeylere gelebilmesi için yoğun çalışmalarda bulunacağım. İyi bir ekipler Harran Üniversitesini daha güzel yerlere taşıyacağımızı düşünüyorum” dedi.

Taşaltın, Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsünde yıllardır inşaatı devam eden Araştırma ve Uygulama Hastanesinin de biran önce hizmete girmesi için ne gerekiyorsa yapılacağının sözünü verdi.

Bu arada Harran Üniversitesinde rektör yardımcıları ile daire başkanlarının da değişeceği öğrenildi. 

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2015, 16:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142