Title of a News Article

Taşeron işçi bayram öncesi maaş istiyor

 Taşeron işçi bayram öncesi maaş istiyor
banner206

Genel merkezi Şanlıurfa’da bulunan Kamu Şirket Personelleri Derneği’nin (KAŞİP) Genel Başkanı Hakan Aydın hükümete seslenerek taşeron işçi maaşlarının bayram öncesi verilmesi gerektiğini söyledi. Aydın, “Aksi takdirde taşeron işçi bayramda çocuğuna harçlık veremeyecek ve bayram bize zehir olacaktır” dedi.

Hükümet kanadı bayram tatili ile ilgili net kararı açıklarken, Perşembe ve Cuma günlerinin mesai olarak değerlendirilmesine karar verildi. Tüm Türkiye genelinde Ramazan Ayı’nın son günleri ile birlikte bayram alış verişi hız kazanırken, taşeron işçi maaşlarına yönelik bir açıklama yapan KAŞİP Genel Başkanı Hakan Aydın, işçi ödemelerinin bayramdan öncesine yetiştirilmesini talep etti.

Ayın birinden itibaren hesaplanan hak ediş çalışmalarının bayram dolayısıyla daha önceki bir güne alınması çağrısında bulunan Genel Başkan Aydın, “Ben özellikle Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan bu konuda yardım bekliyorum. Tüm Türkiye genelindeki bir milyon 310 bin taşeron işçinin böyle bir beklentisi var. Eğer ödemeler bayramdan önce yapabilirse taşeron işçiler en azından bir nebze de olsun rahatlayacak ve kendi bütçesi çerçevesinde alış verişini yapabilecek” dedi.

Üyelerinin de bu yönde talepleri olduğunu da sözlerine ekleyen Aydın, “Taşeron işçi arkadaşlarımız son günlerde sürekli olarak bu konuya gündeme getiriyor. Aksi takdirde bırakın bayramlık alış veriş yapmayı, bayram esnasında çocuklarına harçlık dahi veremeyeceklerini bizlere söylüyorlar. Bizlerde hükümetten bu konuya daha duyarlı olunmasını ve bu konudaki talimatların bir an önce ülke geneline yaydırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

 

‘SOMA İŞÇİLERİ ÖNCELİKLE OLMALI’

KAŞİP Başkanı Aydın, önceki günlerde bu yöndeki taleplerini Manisa’nın Soma İlçe Kaymakamı Bahattin Atçı’ya ilettiklerini de sözlerine ekledi. Kaymakam Atçı ile yaptığı telefon görüşmesinde başta maden işçileri olmak üzere ilçedeki tüm taşeron işçi maaşlarının bayramdan önce ödenmesini talep ettiklerini söyleyen Aydın, “Urfalı hemşerimiz Sayın Atçı ile yaptığımız görüşme gayet olumlu geçti. Sayın Atçı, taleplerimizin haklı olduğunu ve bu yönde çalışma yapacağını tarafımıza iletti” dedi.

 

‘VALİ KÜÇÜK’E DE BENZER TALEPLER İLETTİK’

Aydın konuşmasının ilerleyen bölümlerinde benzer taleplerini Urfa Valisi İzzettin Küçük’e de ilettiklerini belirterek, “Sayın Valimiz ile geçtiğimiz günlerde bir programda bu konuyu değerlendirme imkanımız oldu. Biz Urfa’daki taşeron işçi kardeşlerimizin de maaşlarının bayramdan önce ödenmesini istiyoruz. Bu duyarlılık gösterilirse taşeron işçi çifte bayram yapacaktır” diye ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2014, 16:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195