Title of a News Article

Taşeron işçilere kadro müjdesi

.

Taşeron işçilere kadro müjdesi
banner206

Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron işçilerin kamuda istihdam edilmesi konusu hakkında açıklamalarda bulundu.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yükleniciler tarafından çalıştırılan personelin, kamuda istihdam edilmesine yönelik yasal düzenleme çalışmalarının henüz tamamlanmadığını bildirdi.

2017'nin bütçe görüşmelerinin sürdüğü TBMM'de Ağbal, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan'ın taşeron işçilerin kadroya geçirilmesine yönelik yazılı soru önergesine yanıt verdi.

Kamu İhale Kanunu ve diğer mevzuattaki hükümler uyarınca personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yükleniciler tarafından çalıştırılan personelin, kamuda istihdam edilmesine yönelik yasal düzenleme çalışmalarının henüz tamamlanmadığını belirten Bakan Ağbal, bu nedenle önergede yer alan sorulara yönelik herhangi bir cevap oluşturulamadığını kaydetti.

 

BAKANLAR KURULUNUN ARDINDAN AÇIKLAMA YAPILMIŞTI

Bakanlar Kurulu Toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, taşeron işçilerle ilgili bir soruya da cevap vermişti.

720 bin taşeron işçinin beklediği kadro çalışmasıyla ilgili konuşan Kurtulmuş, "Taşeron konusuna son şekli verilmedi. Önümüzdeki günlerde Ekonomi Koordinasyon Kurulunda gündeme gelecek ve Bakanlar Kurulunda görüşülecek" diye konuşmuştu.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM DA MÜJDEYİ VERMİŞTİ

Başbakan Binali Yıldırım da TRT Haber canlı yayınında, ''Taşeron konusunu artık sona yaklaştık. Yakın zamanda Bakanlar Kurulu'nda görüşüp karara bağlayacağız'' demişti.

 

F5haber.com

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2016, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142