Title of a News Article

Taziye ziyaretinde bulundular

Taziye ziyaretinde bulundular
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve beraberindeki heyet Elazığ’da deprem bölgesinde temaslarını sürdürüyor. Son olarak Başkan Beyazgül ve Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu ile beraber depremde hayatını kaybeden vatandaşların taziyelerine katılarak yakınlarına baş sağlığı diledi.

Yaşanan deprem nedeniyle Elazığ’a giden Başkan Beyazgül, burada incelemelerin ardından Maden İlçesinde vefat eden vatandaşların taziyelerine katılarak yakınlarına baş sağlığı diledi.

Taziye ziyaretine Başkan Beyazgül’ün yanı sıra, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, Eyyübiye belediye başkanı Mehmet Kuş, Diyarbakır merkez Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci ve Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy katıldı.

Taziyede açıklamada bulunan Başkan Beyazgül, “Allah bir daha böyle felaketleri göstermesin. Ama bir şey daha güzel ki Sayın Diyarbakır Valimiz 3 gündür buradalar, Milletvekillerimiz, İlçe Belediye Başkanlarımız buradalar toplumda güzel bir dayanışma, birlik ve dayanışma var. Bize de düşen bir şey varsa bizler Valimizin emrindeyiz ne derlerse biz bir saat sonra burada oluruz.” Şeklinde konuştu.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu ise; “Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız değerli akrabam ve hemşerim Zeynel Abidin Beyazgül’e, değerli İl Başkanıma, ilçe belediye başkanlarımız ve il yönetimi ortaya koydukları bu kardeşlik için, bize dönük dostluk için ve burada mağdur olan bütün vatandaşlarımıza hizmet için iradeye teşekkür ediyorum. Millet olmak bir ve beraber olmaktır, özellikle bugün gibi günlerde bir araya gelmektir. Hamd olsun büyük bir felaketi en az ve en hafif bir şekilde atlattık. Ayrıca Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti bugün dünya çapında bir organizasyon, çok büyük bir AFED acil müdahale tecrübesine sahip. İlk andan itibaren devletin bütün kurumları seferber oldu. Tabi ki kaybettiğimiz canlar var Allah gani gani rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Bizim inancımızda onlar masumdur inşallah. Rabbim burada bulunan ve burada olan olmayan bütün yakınlarına sabırlar diliyorum. Devlet olarak millet olarak çok büyük bir çaba içerisindeyiz Allah yaralılara acil şifalar versin. Yıkılan her şeyin yeri yapılacak, maddi kayıplar hepsinin yerine daha iyisi yapılacak bir iradeyi temsil ediyoruz. Şanlıurfa’mızdan da ilk andan itibaren çok büyük bir destek ve başta dualarla birlikte bu konuda her türlü katkıyı da aldık. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Allah bir daha böyle afetler ve felaketler yaşatmasın. Tedbir almayı bu gibi meseleler karşısında da tedbir alarak inşallah bir daha karşılaşırsak bu gibi zararları yaşamamayı da nasip eylesin” şeklinde konuştu.

Öte yandan ise Başkan Beyazgül ve beraberindeki heyet Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Gezin Yardım Koordinasyon Merkezinde yapılan yardım çalışmalarını değerlendirdi.

​​​​​​

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2020, 19:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195