Title of a News Article

TBMM'de Gündem Şanlıurfa

​​​​​​​Meclis'te İYİ Parti'nin Şanlıurfa'daki enerji kesintilerine yönelik sözleri güne damgasını vurdu.

TBMM'de Gündem Şanlıurfa
banner206

(URFASTAR) İYİ Parti Gurup Başkan Vekili Lütfü Türkkan, TBMM'de Dicle Elektrik tarafından çiftçilerin enerjilerinin kesildiğini eleştirdi. Türkkan sözlerinde "Çiftçiler Zulüm Yaşıyor" diyerek yapılanların haksızlık ve kanuna aykırı olduğunu dile getirdi.

Türkkan konuşmasında şu ifadelerine yer verdi: "Şanlıurfa'dan söz etmek istiyorum. Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. borçlu olsun veya olmasın kanuna uygun olmayan bir şekilde çiftçilerin ürün ve doğrudan gelir destekleme hesaplarına bloke koyuyor. DEDAŞ Sulama Birliklerinden tahsil edemediği alacaklarını tahsil edebilmek için enerji kesme yoluna gidiyor. Bu büyük bir haksızlık. DEDAŞ'ın sulama yapılacağı bu hayati dönemde Sulama Birliklerinin Borcu var bahanesiyle enerjiyi kesmesi çiftçilerin ektikleri ürünlerin ortada heba olmasına neden oluyor. Bu büyük bir mağduriyete ve maddi kayba yol açıyor. Bu tam anlamıyla çiftçiye zulümdür. Bu konularda çiftçilerin dikkatini çekmek istiyoruz."

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2021, 14:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
63.halo
63.halo - 3 yıl Önce

tedaş resmen vatandaşı eziyor akp hükümeti bunlara bu kadar yetkiyi verdi kuruyan heba olan çiftçinin malı değilki giden milli servettir milli servet anlayana

SIRADAKİ HABER

banner195