Title of a News Article

TBMM'de yumruklar konuştu

TBMM'de yumruklar konuştu
banner206

TBMM Genel Kurulu'nda konuşmalar devam ederken, CHP ve AK Parti Milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

Genel Kurul'da görüşülen “Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifi' görüşmeleri sırasında CHP'lilerle AK Partililer arasında tartışma yaşandı.

Diğer vekillerin de tartışmaya katılmasıyla yumruklu kavga yaşandı.

İki parti vekilleri arasında yumruklaşmaya kadar giden olayları araya giren milletvekilleri engellemeye çalıştı.

NELER YAŞANDI?

AK Parti adına konuşan Bursa Milletvekili Osman Mesten, ''CHP, her zaman olduğu gibi, sureti haktan görünerek algı siyasetine malzeme temini için bir araştırma önergesi daha vermiştir. Amaç, aynı itham, iddia ve yalanları tekrar ederek Türkiye’de hukuksuzluğun ve otoriterliğin hâkim olduğu imajının yayılmasıdır. Amaç, irtibatta oldukları küresel vesayet odaklarına selam çakmak, “Biz buradayız ve her daim emrinizdeyiz.” mesajını vermektir.'' ifaelerini kullandı.

Mesten'in konuşması sırasında CHP sıralarından sataşmalar başlayınca kavganın fitili ateşlendi.

ÖZKOÇ'TAN SKANDAL SÖZLER

Genel Kurulu’nda görüşülen dernek ve vakıflara kayyım atanmasının önünü açan maddeler de içeren “Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifi” görüşmeleri sırasında CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ilişkin sözleri AK Parti sıralarından tepki gördü.

Skandal sözlerin ardından ortalık bir anda karıştı.

Olayların ardından Meclis Başkanvekili Bilgiç, “Tatsız istenmeyen hadiseler yaşandı. 83 milyon vatandaşımıza karşı hoş olmadı.

AK Parti İzmir Milletvekili kavga sırasında CHP'lilere çok sert tepki gösterdi.

Özalan, CHP'lilere 'Ayıp be ayıp' diye tepki gösterdi.

Kavganın ardından oturuma 15 dakika ara verildi.

OTURUMA ARA VERİLDİ

Yaşanan olaylar üzerine Meclis Oturum Başkan Süreyya Sadi Bilgiç, oturuma ara vermek zorunda kaldı. Dakikalarca süren arbedede koronavirüs önlemleri, maske ve mesafe de unutuldu. İki parti vekilleri arasında yumruklaşmaya kadar giden olayları araya giren milletvekilleri engellemeye çalıştı.

"İSTENMEYEN HADİSELER YAŞANDI

"Olayların ardından Meclis Başkanvekili Bilgiç, "Tatsız, istenmeyen hadiseler yaşandı. 83 milyon vatandaşımıza karşı hoş olmadı. Birbirimize hakaretten kaçınmamız gerekiyor. Meclis çalışmalarını sokağın normları ile yürütemeyiz. İstenmeyen olaylar, fiziki müdahalelere varan olaylar oldu. Bunlar hoş değil. Burada bize düşen aklıselimi ve sağduyuyu hakim kılmaktır" sözleriyle oturumu açtı. Kaynak: haber7.com

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2020, 02:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195