Title of a News Article

Tedbirler sürecek...

Tedbirler sürecek...
banner206

Tüm dünyayı saran koronavirüsü ile ilgili Türkiye'de alınan tedbirler doğrultusunda 31 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bu iller arasında Şanlıurfa'da var, peki yasak bu gece saat 00:00'da bitiyor ve ne olacak? 

Sağlık Bakanlığı bilim kurulu tarafından hemen hemen hergün olağan toplantılar gerçekleştiriyor ve kuruldan çıkan kararlar neticesinde 65 yaş üstü, sonrasında ise 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. İkinci bir emre kadar sürecek olan bu yasağa, cuma akşam saatlerinde İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama ile 31 ilde sokağa çıkma yasağı getirildi. 

URFALILAR YASAĞA UYDU... 

İçişleri Bakanlığı tarafından 31 ilde dışarı çıkma yasağı uygulandı. Alınan tedbirler doğrultusunda 31 il arasında bulunan Şanlıurfa'da da sokağa çıkma yasağına riayet edildiği görüldü. Urfalıların 2 gün boyunca verilen yasağa uyması gökyüzünden görüntülendi. Sokaklar ve caddeler bomboştu. Acil durum teşkil etmeyenlerin yanı sıra sokakta 2 gün boyunca kimse görülmedi. 

PEKİ YARIN NE OLACAK

Koronavirüsüyle mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı ile bilim kurulu arasında alınan kararlar doğrultusunda alınan tedbirler sürecek. 31 ilde uygulanan 2 günlük yasak bu gece yarısı sona eriyor. Fakat 65 yaş üstü ve 20 yaş altı kişilerin sokağa çıkma yasağı sürüyor. Kamu kurumları ve özel sektördeki işletmelerinde esnek çalışmaları sürecek. 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI UYARDI

Öte yandan İçişleri Bakanlığı tarafından son dakika açıklaması geldi.

Buna göre, Ayrıca 31 ildeki söz konusu yasak sona erdikten sonra kapalı olması gereken, market, süpermarket, büfe vb. iş yerlerinin açık olduğu tespit edildiği takdirde, bu iş yerlerine ve bu iş yerlerinden alışveriş yapanlara adli ve idari işlem uygulanacağı bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2020, 22:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195