Title of a News Article

TEKNOFEST dünya rekoruyla sona erdi

TEKNOFEST dünya rekoruyla sona erdi
banner206

17 Eylül tarihinde İstanbul Atatürk Havalimanında başlayan TEKNOFEST sona erdi. Festivalin ziyaretçi sayısı 1 milyon 700 bin kişiyi aştı. Havacılık ve teknoloji festivallerine katılımda dünya rekoru kırıldı.

Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST İstanbul), 6 günde 1 milyon 720 bin kişiyi ağırladı.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, ülkenin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle Atatürk Havalimanında başlayan festivaldeki askeri ve sivil katılımcı firmaların stantları, son günde de birçok etkinliğe sahne oldu.

Festival 7'den 70'e büyük ilgi gördü.

Festivale İstanbul'dan ve il dışından katılan isteyen 7'den 70'e çok sayıda kişi, sabah saatlerinden itibaren giriş bankoları önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Festival alanına kurulan ana sahnede, gün boyunca performanslar ve yarışmalar gerçekleştirildi.

Festival kapsamında, "Deprem: Bildiklerimiz, Bilemediklerimiz", "Havelsan Siber Güvenlik Eğitimi", "Kriptoloji Eğitimi", "Şifreleme Oyunu" konulu seminerler düzenlendi.

Katılımcı firmalar da stantlarında ziyaretçilerine bilgilendirme ve birçok deneyim fırsatı sundu. Ayrıca misafirler, kendileri için inşa edilen çok sayıda sosyal donatı alanından faydalandı.

Kaynak: TRT Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142