Title of a News Article

Telabyad Yıllar Sonra Hizmet Gördü

Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütlerinden temizlenen Telabyad'da yaşayanlar, uzun yıllar sonra şehircilik hizmetleriyle tanıştı.

Uzun yıllar terör örgütü PKK/YPG kontrolünde bulunan ve hiçbir şehircilik hizmeti alamayan Suriye’nin Telabyad ilçesinde yaşayanlar, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu’nun gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatının ardından sağlık hizmetleri, içme suyu ve gıda imkanlarına kavuştu. Önceki gün yıllardır bozuk olan yolları yapılan Telabyad’lılar, Türkiye’ye teşekkür ettiler.

Önceki gün Akçakale Sınır Kapısından başlayarak ilçe merkezine kadar hafriyat kaldırma ve temizlik işleri gerçekleştiren Şanlıurfa Valiliği İl Koordinasyon ve Harekat Merkezi’ne bağlı ekipler, dün de ilçe merkezindeki yollarda asfaltlama çalışması gerçekleştirdiler.

Karayolları Bölge Müdürlüğü araç ve personelinin görevlendirildiği Telabyad’da 60 ton sıcak asfalt serim çalışmaları tamamlanırken, uzun yıllardır bozuk yollar nedeniyle sıkıntı yaşayan Telabyad halkı Türkiye’ye teşekkür etti.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in talimatlarıyla Telabyad’da bulunan kamuya ait binaların envanter çalışmalarının devam ettiği, hasarlı ve kullanılamaz haldeki bina ve tesislerin onarılarak yeniden burada yaşayan halkın hizmetine sunulacağı öğrenildi.

PEKİ TELABYAD'A NELER GİTTİ

Şanlıurfa Valiliğinde öncülüğünde Suriye'nin Telabyad kentine yardım tırları yola çıktı. Başlatılan yardım kampanyası kapsamında tırlar dolusu temel gıda malzemeleri ve birçok yaşam malzemesi kamu kurum ve STK'lar tarafından toplanıp Telabyad'a gönderilmek üzere hazır hale getirildi. Birçok tırın dün itibariyle yola çıktığı ve malzemelerin orada yaşayan Suriyelilere ulaştığı öğrenildi. Hayatın normale döndüğü Telabyad'ta tam bi bahar havası var.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2019, 19:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142