Title of a News Article

Terör olayları esnafı da vurdu

Suruç’taki patlamada 33 kişinin hayatını kaybetmesiyle birlikte başlayan terör olayları Şanlıurfa turizmini büyük ölçüde baltaladı.

İşlerinin durması noktasına geldiğinin altını çizen Kapalı Bedesten çarşısı esnafı terör olaylarını protesto etmek için çarşının içerisini Türk Bayraklarıyla donattı. Neçek, şal, yöresel kıyafet ve yöresel halı satışları yapan esnaf çoğu zaman dükkânlarını siftahsız kapattıklarını ifade ediyorlar.

Konuyla ilgili konuşan Kapalı Bedesten Çarşısı esnafı Mehmet Taşkan, “Terör olayları baya baya etkiledi bizim çarşıyı turizmi etkiledi. Bizim toplumumuz çok rahatsız edildi, iş yapamayacak hale geldik. Yani bu birkaç aydan beridir siftahsız eve gittiğimiz zamanlar oldu. Bundan dolayı bir an önce bu barış olsun, analar, yürekler ağlamasın, çocuklar yetim kalmasın. İslam’da da hiçbir yerde de öldürmek caiz değildir, insanlar konuşarak barış içinde, huzur içinde bir barış istiyoruz. Bayraklar herkesin bildiği gibi dış güçlere karşı bayrağımız birdir, devletimiz birdir, bölünmez onu belirtiyor.” Diye konuştu.

 

Haber: Paşa BENZER 

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2015, 13:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195