Title of a News Article

Terör olayları hayvancılığı vurdu

Terör olayları hayvancılığı vurdu
banner206
 Şanlıurfa'da, yaklaşan Kurban bayramı öncesi canlı hayvan pazarında durgunluk görülüyor. Besiciler terör olayları nedeniyle Doğu Anadolu kentlerinden yeteri derecede büyükbaş hayvanın getiremediklerini söyledi.

Yaklaşan kurban bayramı öncesi, besiciler Yenice Mahallesi’nde bulunan Hayvan Pazarı’na getirdikleri küçük ve büyükbaş hayvanlarını satmaya başladı. İmkanı olmayan bazı kişiler, az sayıdaki koyun ve keçisini geçmiş yıllardaki gibi otomobil ve minibüsler ile pazara getirdi. Geçen yıla göre fiyatlarda değişiklik görülmezken, koyunlar 500- 700 lira, büyükbaş hayvanlar ise, 3-7 bin TL'den alıcı buluyor.

Bu yıl hayvan pazarında beklenilenden az ilgi olduğunu bselirterek yakınan besiciler, bölgedeki terör olaylarının kendilerini de etkilendiğini söyledi. Terör olayları nedeniyle Van’dan büyükbaş kurbanlık getirmedekilerini anlatan besicilerden Mustafa Çiftçi, "Yollarda can güvenliği olmadığı için bu yıl yeterince büyükbaş hayvan getirmedik. Bu nedenle pazarda büyükbaş hayvan sıkıntısı var. Herkes küçükbaş hayvan satmaya getiriyor. Şu an görülen durgunluğun bayrama birkaç gün kala canlanmasını bekliyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2015, 20:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195