Title of a News Article

Terörist Elebaşı Köşeye Sıkıştı ABD'ye Yalvardı

Türkiye'nin Rusya ile mutabakatı gereği teröristlere verilen sürenin dolmasıyla Güvenli Bölge'de hareketlilik başladı. Bölgedeki teröristleri etkisiz hale getiren Türkiye kararlılıkla bölgenin güvenliğini sağlamakta. Terörist elebaşı Mazlum Kobani ise Amerika'dan yardım istedi. Sosyal medyadan mesaj atan terörist ABD'ye yalvardı.

Terörist Elebaşı Köşeye Sıkıştı ABD'ye Yalvardı
banner206

Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik olarak başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'nın sonucunda önce ABD ile 120 saat ardından da Rusya ile 150 saat olmak üzere iki anlaşmaya vardı. Anlaşma gereği teröristlere verilen süre ise doldu. Sürenin dolmasıyla Rusya ile birlikte Güvenli Bölge'de devriyelere başlayan, TSK bölgedeki teröristleri etkisiz hale getirmeye başladı. Türkiye karşısında çaresiz kalan terör örgüyü YPG'nin sözde lideri Mazlum Kobani sosyal medyadan attığı mesajında Amerika'dan yardım istedi.

Terorist Elebaşı Köşeye Sıkıştı

Türkiye karşısında çaresiz kalan YPG, çareyi Amerika'ya sığınmakta arıyor. Amerika'dan yardım isteyen terörist elebaşı Kobani, sosyal medyadaki mesajında "Türkiye, ABD ile yapılan ateşkes anlaşmasına uymuyor ve savaşı sürdürüyor. Türkiye, aşırılık yanlısı gruplarla birlikte, Hristiyan köylerini işgal etmeye başladı ve yok olma tehdidi altındaki Asuri kasabası Tel Termır'a girmeye çalışıyor. ABD yükümlülüklerini yerine getirmeli" ifadelerini kullandı.

 

ABD Askerlerı Türkiye Sınırında Devriyeye Çıktı

Öte yandan İngiliz haber ajansı Reuters, Washington Yönetimi'nin Amerikan askerlerini Suriye'den çekme kararı aldıktan sonra, ABD güçlerinin ilk kez Türkiye-Suriye sınırında devriyeye çıktığını öne sürdü

Kırmızı Bültenle Araniyor

Kısa bir süre önce, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kobani için 'terörist' ifadesini kullanmış ve ABD'ye seslenerek, "Mazlum denilen kod adlı kırmızı bültenle aranan terörist. Amerika'nın bu adamı bize teslim etmesi lazım" demişti. Trump ise, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Nazik sözleriniz ve cesaretiniz için teşekkürler General Mazlum. Lütfen Kürt halkına en içten saygılarımı iletin. Yakında seni görmek için sabırsızlanıyorum" diye yazdı.

Kobanê de karşılığında, "Halkımıza yönelik acımasız Türk saldırısını ve cihatçı grupları durduran yoğun çabaları için Başkan Trump'a teşekkür ederiz" mesajını iletmişti.

"ABD'nin Bzie Teslim Etmesi Lazım"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında yaptığı açıklamada "Mazlum denilen kod adlı kırmızı bültenle aranan terörist. Amerika'nın bu adamı bize teslim etmesi lazım." ifadelerini kullanmıştı.

Trump Her Fırsatta Övgüler Diziyor!

Terör örgütü YPG/PKK elebaşlarından Mazlum Kobani'ye olan desteğini her fırsatta dile getiren Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Mazlum Kobani ile konuşmamdan zevk aldım. Kürtlerin yaptıklarını takdir ediyorum." dedi

Skandal bir paylaşımda bulunan Trump, mesajında şu ifadeleri kullandı:

Mazlum Kobani ile konuşmamdan gerçekten zevk aldım. Yaptıklarımızı takdir ediyor, ben de Kürtlerin yaptıklarını takdir ediyorum. Belki de Kürtlerin Petrol Bölgesi'ne gitme zamanı gelmiştir!

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195