Title of a News Article

TIP FAKÜLTESİ’NİN BAŞARILI KORONA KARNESİ…

TIP FAKÜLTESİ’NİN BAŞARILI KORONA KARNESİ…
banner206
URFASTAR/ÖZEL HABER

GÜZELÇİÇEK’TEN SEVİNDİRECEK HABER

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin, korona virüsü çıktığından bu yana yaptığı çalışmalar takdir topladı. Koronaya karşı alınan tedbirler sonucunda bir elin parmağını geçmeyecek şekilde vaka sayısına rastlanan Tıp Fakültesi de, artık 1 Haziran’dan itibaren normalleşme takvimine uymaya başladı. Pandemi sürecini başarılı bir şekilde geçirdiklerini belirten Tıp Fakültesi Başhekimi Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Güzelçiçek, “Şuanda bütün poliniklerimiz normal hasta alımına başladı” dedi. Güzelçiçek, ayrıca bundan sonra hastanelerinde günde 500’e kadar korona virüsü testinin yapıldığı da müjdeledi.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 salgınına karşı aldığı önlemlerle, korona virüsü ile mücadelede en başarılı hastaneler arasında yer aldı. Bu başarıda Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Güzelçiçek’in büyük payının olduğu öğrenildi. Salgın henüz ülkemize gelmeden Tıp Fakültesi Hastanesinde korona ile ilgili önlemlerini arttıran ve ekipman konusunda da stok yapan Başhekim Güzelçiçek, ilimizde korona virüsünün yayılmamasında büyük başarı sağlayan isimlerin başında yer aldı.

Bizde Urfastar olarak, Başhekim Güzelçiçek’ten Tıp Fakültesinde yapılan çalışmaları anlatmasını istedik. Korona virüsü dolayısıyla yaptığı çalışmalardan bahseden Güzelçiçek, “Biz covid 19 pandemisi Çin’de baş gösterdikten sonra uluslar arası bir salgına dönüşeceğini öngörerek Türkiye’de stoklarla ilgili çalışmalar yaptık. Personelimizin kişisel koruyucu malzemelerini alabilmek için ciddi çalışma yaptık. Bu salgın Türkiye’ye geldikten sonra çok şükür kişisel koruyucu ekipmanları stoklarımızda, depolarımızda bulundurduk. Bu anlamda personelimizin hastaya müdahale ederken koruyucu ekipman konusunda sıkıntı yaşamaması için elimizden geleni yaptık. Çok şükür bunu güzel bir şekilde başardık” dedi.

“POZİTİF ÇIKAN HASTALARI PANDEMİ HASTANESİNE SEVK ETTİK”

Sağlık Bakanlığı ile birlikte paralel bir şekilde Bakanlığın aldığı kararları uyguladıklarını belirten Güzelçiçek, “Esnek mesai, personelin girişlerinde tiriyajlar, maske de dağıtarak personelimizin maskesiz hastaneye girmemesi ile ilgili de önlemleri de hastanemizde uyguladık. Bizim hastanemize çok şüpheli hastalar geldi. Şuanda hastanemizde bu hastalıktan dolayı yatan sayısı çok değil zaten Urfamızda da çok ciddi boyutlara ulaşmadı. Son süreçte bazı ilçelerde hasta sayısında artışlar olduğunu duyuyoruz. Bizim hastanemizde aldığımız hastalardan testleri pozitif çıkanları Sağlık Bakanlığının belirlediği Pandemi Hastanesine sevk ettik” diye ifade etti.

“HALKIMIZ BU SÜREÇTE OLUMLU DAVRANDI”

Başhekim Güzelçiçek, pandemi süreci ilk başladığında hastanenin tüm girişlerine triaj uyguladıklarını dile getirerek, “Ameliyatları erteledik, insanların bir arada olacağı oturma alanlarını kaldırdık, insanların bir arada olabilecekleri noktaları değiştirdik. Personelimizin de kalabalık olmaması için esnek mesai yaptık. Halkımızda bu süreçte olumlu davrandı ve hastanemize daha az geldiler, kalabalık olmanın önüne geçildi. Bütün personelimize de koruyucu ekipmanlar, cerrahi maskeler ve koruyucu tulumlar verdik. Ayrıca hastanemize gelen tüm hastalara da maskeler dağıttık” diye kaydetti.

“GÜNDE 500 TEST YAPILIYOR”

Tıp Fakültesi Hastanesinde günde 500 korona virüsü testinin yapıldığını da sözlerine ekleyen Güzelçiçek, açıklamasında şunları konuştu;

“Sağlık Bakanlığı ilk etapta tek merkezde, tek elde olsun diye 500 yataklı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine PCR cihazını kurdu ama bize de yetki verdi. Bizde geçen haftadan itibaren hastanemize PCR cihazımızı kurduk, günlük 500 kadar test yapabiliyoruz, şuan cihazımız aktif olarak çalışıyor. Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı, Güneydoğu’da askerlik görevini yapacak askerlerimizin de testleri yapılıyor.

“POLİKLİNİKLER NORMAL HASTA ALIMINA BAŞLADI”

Normalleşme takviminin ardından Sağlık Bakanlığımız normalleşme genelgesini gönderdi. Bu genelge doğrultusunda ateş ölçümlerimiz devam ediyor, şüpheli olgu varsa karantina uygulanıyor. Acil olmayan ameliyatlar için önce korona testi yapılıyor ve öyle ameliyata alınıyor. Şuanda bütün polikliniklerimiz normal hasta alımına başladı. Ancak hiçbir şekilde tedbiri elden bırakmadık. Bu normalleşme süreci eski normale dönme değil artık hayatımızda yeni bir normal. Tekrar aramızdaki sosyal mesafeye dikkat ediyoruz. Maskesiz olarak kalabalık ortamlarda bulunmuyoruz ve kişisel hijyenimizi yani el yıkama alışkanlığımızı, elimizi dezenfekte etmeye devam ediyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2020, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195