Title of a News Article

TOKİ'nin Doğalgaz krizi çözülecek mi?

.

TOKİ'nin Doğalgaz krizi çözülecek mi?
banner206
 Aksa Doğalgaz, TOKİ’de 450 konut için ilgili tesisat firmasına gereken onayı verdi. Böylece kısa bir süre içerisinde Maşuk’ta yaşanan doğalgaz sorununun çözülmesi bekleniyor.

Aksa Şanlıurfa Doğalgaz Dağıtım LTD ŞTİ. Tarafından Maşuk’ta yaşanan doğalgaz sorunuyla ilgili açıklamada yapıldı. Maşuk TOKİ ’de söz konusu 16 blok için gerekli doğalgaz bağlantısının geçen yıl tamamlandığı belirtilen açıklamada, şunlara yer verildi;

“Bu nedenle geçen yıldan bu yana doğal gaz kullanımı için gerekli altyapı çalışmaları 1 yılı aşkın bir süredir hazır durumdadır. Ancak ilk adım olarak yapılması gereken abonelik işlemi 13.11.2015 tarihinde yapılmıştır. İlgili tesisat firması projeyi ilk kez 27.11.2015 tarihinde onaya sunmuş, ancak bir takım eksiklikler nedeniyle onaylanmadığı 30.11.2015 tarihinde firmaya bildirilmiştir. Bunun üzerine ilgili tesisat firması 05.12.2015 tarihinde projeyi revize ederek tekrar onaya sunmuş ve 08.12.2015 tarihinde baca ile ilgili birtakım sebeplere bağlı olarak AKSA tarafından onay verilmemiştir.  Son olarak 09.12.2015 (Çarşamba günü) itibarıyla projeye onay verilmiş durumdadır.”

Açıklamada, bundan sonra yapılması gereken işlemin tesisatın projeye ve teknik şartnameye göre uygunluğu açısından yerinde kontrol edilmesi gerektiği belirtilerek, “Bu konuda herhangi bir aksama yaşanmaması ve ilave gecikme olmaması bakımından tesisatın durumu AKSA teknik ekipleri tarafından önceden incelenmiş ve eksikleri konusunda firmaya gerekli bilgilendirme yapılmıştır. Söz konusu eksiklikler emniyet açısından titizlikle riayet edilmesi gereken hususlardır. Bunların tamamlanması halinde tesisatçı firma AKSA yetkililerine bilgi verdiğinde gecikmeksizin gereken incelemeler yapılacak ve herhangi bir sorun olmadığı görüldüğünde onay verilmiş olacaktır. Diğer taraftan abonelerimizin doğalgaz kullanımına başlayabilmeleri için mevcut durumda her konut için yapıldığı üzere “gaz kullanım sözleşmesi” düzenlenmesi gerekmektedir. Bu hususta merkezi sistem kazan dairesi için TOKİ Maşuk Yönetiminin AKSA ofisinde gerekli işlemleri bir an önce tamamlaması beklenmektedir. Ayrıca her bir dairenin ocak kullanımı amacıyla sayacını açtırabilmesi için bireysel olarak yine AKSA ofisini ziyaret ederek sözleşme yapmaları gerekmektedir” ifadelerine yer verildi. 

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2015, 16:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195