Title of a News Article

TOKİ perişan etti

TOKİ, Urfa'da gazetecileri aldatmaya devam ediyor. Altı aydır yapılmayan asansörlerin Bakanlar kurulu toplantısı öncesinde ses çıkmasın diye usulsüz şekilde faaliyete konduğu, asansörlerde can güvenliğinin olmadığı öğrenildi.

TOKİ perişan etti
banner206

İbrahim Halil Şeker/
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve TOKİ arasında geçmiş yıllarda yapılan protokole dayanarak Şanlıurfa’da gazeteciler için inşa edilen 229 konuttan oluşan basın sitesi adlı proje, bir yıl gecikme ile hak sahiplerine teslim edilmesine rağmen, TOKİ’nin yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle sakinlerine büyük sıkıntı yaşatıyor.

Konutlarını 26 Ekim 2015 tarihinde teslim aldıktan sonra devasa sorunlarla boğuşmaya başlayan hak sahipleri, müşavir firmanın tüm eksikleri tespit etmesine rağmen TOKİ’nin bugüne kadar hiçbir sorunu çözmemesi üzerine adeta isyan ediyor.

Elektriğinden, kapı penceresine, su tesisatından asansörlerine kadar her tarafı sorun olan berbat bir inşaat devraldıklarını belirten TOKİ sakinleri, “Evlerimiz kesin kabulü yapılmadan bizlere teslim edildi. Müteahhit firma burada, bir yıl boyunca tüm eksiklerinizi yapacak denmesine rağmen müteahhit de bırakıp kaçtı. Sorunlarla baş başa kaldık. Bir çok sorunu kendi imkanımızla çözdük. Ama kendimizin yapamayacağı işler için TOKİ’yi beklemeye devam ediyoruz. Yönetime her şikayet ettiğimizde konuyu TOKİ’ye bildirdiklerini, mühendislerinin gelip tespit yaptığını söylemesine rağmen hiçbir ilerleme kaydedilmedi” dediler.

 ASANSÖRLER CAN ALMAYA HAZIR

Sitedeki asansörlerin gerekli güvenlik şartlarını taşımadan, makine mühendisleri odasına veya belediyelere kontrol ettirilmeden açıldığını, elektrik çarpmaları, arızalarla başlarının dertte olduğunu kaydeden TOKİ sakinleri, “Evimize taşınalı altı ay oldu. Ama hala asansörlerimiz devreye girmedi. Siyasi baskı yapmamız sonucu gelip açtılar ama bu kez de insanların hayatıyla oynuyorlar. Asansörler kontrol edilmedi. Kabinlerde elektrik kaçağı var. Her gün arıza veriyor, insanlar ara katlarda mahsur kalıyor. Yarın en üst kattan düşmesinden korkuyoruz. Böyle bir olayda yaşanacak can kaybının hesabını kim verecek? Bu ihmalden TOKİ ve site yönetimi sorumludur” şeklinde konuştular.

 İNSANLAR EVLERİNE TAŞINAMADI

Asansörlerin çalışmaması nedeniyle evlerine taşınamayan hak sahipleri de altı aydır asansörün devreye girmesini beklediklerini ifade ederek, “Asansörler sabah açılıyor, akşam arıza veriyor. Altı aydır iki gün üst üste düzenli çalışan bir asansör olmadı. Tekerlekli sandalyede olan, yatalak olanlarımız var. Bu insanları on kat nasıl çıkarıp indirelim? Biz üzerimize düşen tüm sorumluluğu yerine getirdik. Peşinatımızı ödedik, taksitlerimizi ödemeye devam ediyoruz. Ama TOKİ sorumluluğunu yerine getirmiyor” dediler.

 MÜTEAHHİT BIRAKIP KAÇTI

Binaların bodrum katlarını lağım ve zemin suları basan TOKİ Basın Sitesi’nde tüm eksikleri yapmak üzere bekleyeceği belirtilen müteahhit firmanın da siteyi bırakıp kaçtığını belirten TOKİ mağdurları, “Evlerin suları birbirine akıyor, döşenen seramikler takır takır dökülüyordu. Çoğu eksikliği kendimiz yaptık. Ama site genelini ilgilendiren büyük sorunları biz yapamayız. TOKİ işine neden sahip çıkmıyor. TOKİ neden sorumluluğunu yerine getirmiyor” diyerek şikayet ettiler.

 ELEKTRİK DE KAÇAK VERİLİYOR

Sitede inşa edilen elektrik trafosunun elektrik şirketine devredilmesi gerekirken bu işlemlerin de yapılmadığı, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin, sık sık yaşanan arızalara müdahale etmediğini belirten site sakinleri, “Bir kilometre öteden siteye yer altı kabloları çekilmiş. İkide bir kablo patlıyor. Elektrik arızaya bildirdiğimizde araya siyasileri, belediye başkanlarını koymasak yapılmayacak. Hatır gönül ile elektrik alıyoruz. Elektrik firması devralmadığı bir trafo üzerinden bize elektrik satıyor ve parasını tahsil ediyor. TOKİ’yi göreve çağırıyoruz” dediler.

UMUTLARI CUMHURBAŞKANI

TOKİ’nin Şanlıurfa’da inşa ettiği diğer projelerde de benzer sorunlar yaşandığı bilinirken, basın sitesi sakinleri seslerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a duyurmak için harekete geçtiği öğrenildi. Başta sosyal medya aracılığı ile sorunlarının çözülmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaşmaya çalışan site sakinleri, önümüzdeki günlerde sorunlarını geniş şekilde anlatmak ve çözüm bulmak amacıyla Beştepe’ye mektup gönderecek.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2016, 17:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
İsmail
İsmail - 8 yıl Önce

Aslında ilahi adalet bu herhalde gazeteciler sitesi denildi içinde kaç tane gazeteci oturuyor acaba ? 6000 tl peşinat verip kayıt yapıldı 6000 tl yi verip kayıt yapanın kaçtanesi gazeteci sonrada 90 bin e 100 bin e sattılar borcuda alana devredildi tabii büyük bir rant sağlandı anlattığımdan herkes herşeyi anladı sanırım

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142