Title of a News Article

TOKİ'den Şanlıurfa'ya müjde!

.

TOKİ'den Şanlıurfa'ya müjde!
banner206
 Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, "Şanlıurfa'da yeni bir Şanlıurfa hem de oraya özgü mimariyle kurulacak" dedi.

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, kentsel dönüşümün Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olduğunu söyledi. Kentsel dönüşümde en aktif faaliyet yürüten kurumun TOKİ olduğuna vurgu yapan Turan, Türkiye’de 53 şehirde kentsel dönüşüm işi yürüttüklerini bildirdi.

Kentsel dönüşümü yaparken vatandaşın rızasını ön planda tuttuklarına değinen Turan, “Asgari vatandaşımızın yüzde 85’inin rızasını alıyoruz ve çalışmalarımızı buna göre yapıyoruz. Türkiye’de örnek projeler üzerinde çalışıyoruz. Uşak’ta, Niğde’de, Malatya’da, Trabzon’da Nevşehir de çalışma yürüttüğümüz yerlerde arkeolojik alan çıktı ve inşaat yapmaktan vazgeçtik. Bu alanların da turizm alanına açılması hedefleniyor” dedi.

Yeni dönemde TOKİ’nin kentsel dönüşümde daha aktif bir rol oynayacağını kaydeden Turan, “Kentsel dönüşümde ki takip ettiğimiz vilayet izi Türkiye’nin deprem kuşağı ile doğru orantıdadır. Kuzey Marmara Fay Hattı ve Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerindeki vilayetlerde çalışmalar yapıyoruz. Aktif olarak çalışıyorduk ve daha çok aktif olarak çalışacağız” diye konuştu.

 

“20 YIL İÇİNDE 6 MİLYON BİNA DÖNÜŞECEK”

Türkiye’de 5,5-6 milyon binanın dönüşmesi gerektiğini vurgulayan TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, “Bu çok büyük bir rakam. Gelişmiş ülkeler arasında da büyük bir rakam. Zaten bizim uğraştığımız ölçekte dünyada kentsel dönüşümle uğraşan başka bir ülke yok. Dolaysıyla işimiz zor. Biz de bu işte en önemli aktörlerden bir tanesiyiz. Bu önümüzdeki dönem içerisinde özel sektörümüzle beraber bir kamu birimi olarak kar maksadı olmayan, kar gütme amacı olmayan, bir kuruluş olarak TOKİ, bu perspektif de önümüzdeki 20 yıl içinde 5,5-6 milyon binanın dönüşümü ile alakalı ciddi bir çalışma içerisinde olacak” dedi.

Antalya’da da TOKİ olarak ciddi yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirten Turan, “Stadyum gibi hastaneler gibi. Ama burada turizm çalışmalarındaki alt gelir grubundaki arkadaşlarımızın ciddi bir konut sorunu olduğunu biliyoruz. 5-6 aydır da bunu konuşuyoruz. Birkaç yer ayarlandı bununla alakalı. İnşallah Antalya da ilk etapta 4-5 bin konut yapılacak. Çalışmalarda sona yaklaştık. Bu yıl sonuna kadar, bu konuyu da netliğe kavuşturacağız” ifadelerine yer verdi.

Turan, Antalya’da kentsel dönüm noktasında çalışmaların devam ettiğini, kentte kentsel dönüşümün nerede nasıl olacağını kısa süre içinde paylaşacaklarını aktardı.

 

“YENİ BİR GAZİANTEP KURULUYOR”

TOKİ’nin şantiye skalasına bakıldığında Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgeleri’nde ciddi yatırımları olduğunun altını çizen TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, “Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep ve Mardin de büyük çaplı konut projelerimiz devam ediyor. Diyarbakır da ciddi manada bir konut iş hazırlığımız var. Doğu ve Güneydoğu'da konutlarımıza yoğun ilgi var. İç Anadolu ve Batı bölgesinde de büyük çaplı projelerle uğraşıyoruz. 55-60 bin konutu bir bölge üzerinde yapmaya çalışıyoruz. İnşallah 2-3 ay içerisinde ilk etapta bunu ihale edeceğiz. Yani yeni bir Gaziantep kuruyoruz” dedi.

Manisa’da da 30 bin nüfuslu yeni bir şehir kurduklarını söyleyen Turan, “Bunlar ihale ettiğimiz işlerdir. Şanlıurfa da yeni bir Şanlıurfa hem de oraya özgü mimariyle kurulacak. Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Manisa’daki bütün bu projelerdeki yeni şehirleşme modelinde yeni bir mimari konseptle farklı farklı mimari konseptlerle yapıyoruz. İçinde camisi, caddesi, esnafın olduğu bir mahalle bir muhit oluşturma düşüncesiyle yapıyoruz. Şu anda bu mantıkla binaları inşa ediyoruz. 3-5 ay içerisinde Türkiye de bambaşka TOKİ binaları artık hayata geçmiş olacak. Bundan sonraki konseptimiz de tamamen budur” ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2015, 10:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
mağdur
mağdur - 9 yıl Önce

urfaya ne müşdesi haber yapmasını bilmiyorsunuz cıkan evlerı ne zaman teslim edecekler okul acılacak kayıtlar yapılması lazım

evsiz
evsiz - 9 yıl Önce

Toki den ihtiyacı olmadan ihtiyacım var deyip te ev alanlar sonrada bi kar karşılığı evi satanlar bu kul hakkıdır bi kiracı olarak sitemimi bildiriyorum hakkımı da helal etmiyorum ayrıca toki yönetimi bu işe bi el atin

SIRADAKİ HABER

banner195