Title of a News Article

Toplantıya 'çobanlık' damga vurdu

 Eyyübiye Belediyesi Meclisi Haziran Ayı Olağan toplantısının 1. Oturumu bugün gerçekleşti. Meclis Başkanlığı, Başkan Vekili Bahattin Demir yaptı. AK Parti Meclis Üyesi Necmeddin Sağlam tarafından mecliste ele alınan çobanlık konusuna BDP’li Meclis Üyeleri de destek verdi.

Eyyübiye Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleşen Eyyübiye Belediyesi Haziran Ayı 1. Olağan Meclis Toplantısı, gündem maddeleri ve soru önergelerinin okunmasıyla başladı. Gündem maddelerinin okunmasının ardından yazılı önergeler de ilgili birimlere havale edildi.

 

AK Parti’ye BDP’den destek…

Haziran Ayı 1. Olağan oturumda gündem maddelerinin ve yazılı önergelerin dışında meclis üyelerine söz hakkı verildi.

Geçtiğimiz günlerde bir siyasi partinin Eyyübiye Belediye Başkan Adayı, kentte yayın yapan bir TV kanalına çıkıp, Eyyübiye Belediye Meclis Üyelerinden bazılarının çobanlık yaparken belediye meclis üyesi gösterildikleri iddiasında bulunması, AK Partili meclis üyeleri de konuyu meclise taşımasına neden oldu.

Meclis üyelerinin bu konuyla ilgili söz aldığı bölümde AK Partili Meclis Üyesi Necmeddin Sağlam, çobanlık ile ilgili konuya açıklık getirerek, ‘’Ben çoban değilim, benim babam çobandı dedem de çobandı ve çobanlıktan da gurur, şeref duyuyorum demesi meclise damgasını vurdu. Meclis Üyesi Necmeddin Sağlam’ın bu söylemlerine Barış ve Demokrasi Partisi Meclis Üyeleri de destek verdi.

AK Parti Eyyübiye Belediyesi Meclis Üyesi Necmeddin Sağlam’ın, meclise taşımış olduğu çobanlık konusuna bir diğer AK Partili Meclis Üyesi Bilal Tekatlı’dan da sözlü destek geldi. BDP’li Meclis üyelerinin, gündeme taşınan çobanlık konusuna destek vermeleri salonda herkes tarafından alkışla karşılandı.

Devam eden oturumunda söz alan belediye meclis üyesi Necmeddin Sağlam’a destek veren AK Parti Meclis üyesi Bilal Tekatlı, çobanlık mesleğinin bir şeref olduğunu bütün meclis üyelerinin çobanlık apoleti takmasının gurur verici olduğunu, bu konunun bu şekilde gündeme gelmesinin bu meslek grubu ve toplumun genelinde derin yaralar açtığını belirterek adı geçen siyasiyi kınadıklarını belirttiler.

AK Partili meclis üyeleri, TV kanalına çıkarak kendilerine çirkin söylemlerde bulunan siyasetçinin de ayrıca, kendi çiftliğinde çobanlık yaptığını, çobanlıktan fırsat bulup gelip burada siyaset yaptığını belirttiler. Çobanlık konusunu, siyasi malzeme yapan siyasetçiyi bu konuda bir kez daha kınıyoruz dediler.

Meclis Başkan Vekili Bahattin Demir’den söz alarak konuyla ilgili sözlü açıklama yapan AK Parti Eyyübiye Belediye Meclis Üyesi Necmeddin Sağlam, ‘’Geçen hafta içerisinde, 30 Mart yerel seçimleri öncesi başkan adayı olan bir partinin adayı, televizyonlara çıkıp Eyyübiye Belediyesi ile ilgili bir takım açıklamalarda bulundu. Bazı arkadaşlarımıza hitaben çobanlı, meslekleri yanında meclis üyesi seçildikleri ile ilgili aşağılayıcı ifadeler kullanmıştır. Ben çoban değilim, benim babam çobandı dedem de çobandı ve çobanlıktan da gurur, şeref duyuyorum diyen Sağlam, Çobanlığın Peygamber mesleği olduğu ifade etti.

Bir diğer AK Partili Belediye Meclis Üyesi Bilal Tekatlı ise ‘’Buranın dışında arkadaşlara cevap verme fırsatımız olmadığı için mecburen buradan cevap verme gereği duyuyoruz. Çünkü biz ağa çocuğu değiliz, çoban olduğumuz için televizyonlara çıkacak parayı bulamadığımız için buradan cevap verme gereksimi duyuyoruz. Herkese saygılar sunuyorum’’ dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi adına söz alan Meclis Üyesi Mehmet Ali Kaya, Necmeddin Sağlam’ın söylemlerine bizlerde katılıyoruz dedi. BDP’li meclis üyesinin konuyla ilgili AK Partili meclis üyelerine destek vermeleri salondaki herkes tarafından alkışlandı.

Eyyübiye Belediyesi Haziran Ayı Olağan Toplantısı 1. Oturumu, 

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2014, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195