Title of a News Article

Torba Yasa’dan yararlanmayanlar dikkat, son günler!

 Torba Yasa’dan yararlanmayanlar dikkat, son günler!
banner206

Haliliye Belediyesi, ekim ayı içinde uygulamaya koyduğu Torba Yasa’dan yararlanarak; 31.12.2013 tarihinden önce tahakkuk eden borçların yeniden yapılandırmak isteyen mükelleflere son çağrıda bulundu. 1 Aralık 2014 tarihinde sonlanacak olan yapılandırmalar için Haliliye Belediyesi hafta sonu da işlem yapmak isteyenlerin yapılandırmalarını kabul edecek.

1 Aralık 2014 Pazartesi günü sonlanacak olan yapılandırma için cumartesi ve pazar günleri de sabah saat 08:00 ile akşam 17:00 saatleri arasında açık olacak veznelerden ödemeler kabul edilerek, borç ödeme planlamaları yapılabilecek. 

Yasadan yararlanarak borçlarının yeniden yapılandırılmasını talep edecek olan vatandaşların yasa gereği 01.12.2014 tarihine kadar bizzat müracaat etmeleri gerekiyor. Borçlarının tamamını peşin olarak ödemek isteyenler için kısa adı Yİ/ÜFE olan Toptan Eşya Fiyat Endeksi ve Üretici Fiyat Endeksi’ne göre borç düzenlemesi yapılacak.

Borç yapılandırmada peşin ödeme seçeneğinin yanı sıra taksitli ödeme seçeneği de mevcut. Taksitle borçlanma talebinde 6, 9, 12, 18 ay taksit seçenekleri sunulurken, yasaya göre her taksit tutarı arasındaki süre ise 2 ay olarak belirlendi. Böylelikle borç yapılandırması 3 yıla yayılabilirken taksit ödemelerinde de kat sayılara göre düzenleme yapılacak.  Belirtilen süre içerisinde borç yapılandırma amacıyla Haliliye Belediyesi’ne başvurulmaması halinde borçlular hakkında icra takibi yapılacak.

Haliliye Belediyesi Ek Hizmet Binası Emlak Servisi gişelerinde yapılan ödeme planlamasının son günler olması nedeniyle yoğun olduğu gözlemlendi.

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2014, 11:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195