Title of a News Article

TSK gümbür gümbür ilerliyor

TSK gümbür gümbür ilerliyor
banner206
 Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 1715 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Dayr Savyan köyü terörden temizlendi, terör örgütü YPG'nin Türkiye ile olan sınır bağlantısı kesildi.

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'in 5 beldesinde biri belde merkezi, 53'ü köy, 4'ü köy altı yerleşim ve 20'si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 79 noktayı örgütten kurtarmış oldu.

SİHA'LAR AVLADI

Racu beldesine bağlı Derviş Obası bölgesinde keskin nişancı oldukları belirtilen iki PYD/PKK’lı terörist de SİHA atışıyla öldürüldü. Şeyh Hadid beldesine bağlı Bilal Köy’ün 1 kilometre güneyinde iki terörist, Cinderes beldesinin iki kilometre batısında zeytin ağaçları altındaki dört terörist de öldürüldü. SİHA’ların tespit ettiği bazı terörist grupları ve saklandıkları yerler, savaş uçaklarınca da imha edildi. 

13.15: TSK ve ÖSO, Afrin'in güneybatısındaki Mervane ve Heygece köylerini terörden arındırdı.

13.10: Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Azez ile Şeyh Horoz arasında bulunan yol açıldı. Böylece Azez - Bülbül arası birleştirilmiş oldu. 

12.15: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki günlerde çok daha hızlı bir şekilde Afrin şehir merkezinin kuşatmasına geçilecektir

11.20: TSK ve ÖSO, Afrin'in kuzeyindeki Sorani ve Heyyani köylerini terörden arındırdı.

10.55: TSK ve ÖSO, Afrin'in kuzeydoğusundaki Zeytune köyünü terörden arındırdı.

10.00: Zeytin Dalı Hareketi Türk Silahlı Kuvvetleri ile Özgür Suriye Ordusu tarafından Afrin kırsalında devam ederken, Kilis’in karşısında bulunan Azez-Afrin arasındaki stratejik açıdan önemli olan Atme ile Kefercenni köyleri çembere alınmaya başlandı.

09.50: Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 1715 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

BULUT ALTINA İNİP BOMBA YAĞDIRDI

Olması gereken yükseklikten aşağıya, bulut altı seviyesine indirilen Bayraktar SİHA, gördüğü terörist hedefleri bombaladı. 34 terörist etkisiz hale getirildi. Bölgedeki keşif İHA’larının izlediği terörist unsurlar da kaçamadı. İHA’larca koordinatları bildirilen unsurlar, F-16 savaş uçaklarıyla vuruldu. Bu operasyonlarla birlikte etkisiz hale getirilen terörist sayısı 70’e yükseldi.

YOĞUN TOP ATIŞLARI

Böylece bölgenin yüzde 15’ine yakın 320 kilometrekaralik alanı kapsayan 78 stratejik köy ve nokta PYD/PKK’lı teröristlerden temizlenmiş oldu. Operasyon Cinderes bölgesinde top atışları ile yoğun olarak sürüyor.

haber7.com

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2018, 16:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
ak
ak - 6 yıl Önce

Allah ordumuzun bir neferine bile zeval vermesin.kısa zamanda zaferle sonuçlanır inşAllah.

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142