Title of a News Article

TSK, PYD'yi işte böyle vurdu

.

TSK, PYD'yi işte böyle vurdu
banner206

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "PYD Fırat'ın batısına geçmeyecek, geçerse vururuz dedik, iki kere de vurduk" açıklamasının ardından "TSK, PYD'yi nasıl vurdu?" sorusu gündeme geldi.

İddiaya göre sınır hattında meydana gelen iki olaydan ilki yaklaşık dört ay önce PYD tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına ateş açılması üzerine gerçekleşti. İkincisinde ise PYD'liler üç botla Fırat'ı geçmeye çalıştı. Milli Güvenlik Kurulu'nda alınan "Fırat kırmızı hattır" kararı sebebiyle Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarınca açılan ateşle üç bot batırıldı.

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün akşamki canlı yayında PYD'nin iki kez vurulduğunu açıklamıştı.

 İddialara göre TSK ve PYD iki farklı olayda karşı karşıya geldi. 

 

BOTLA GEÇMEYE ÇALIŞIRKEN...

CNN TÜRK'ün haberine göre ilk olay bundan dört ay önce yaşandı. Cerablus'un hemen doğusundan Türkiye sınırına çok yakın bir bölgeden PYD tarafından havan topu ve makineli tüfetlerle Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına ateş açıldı. TSK, top ve havanla bu saldırıya misliyle karşılık verdi.

 

TSK ile PYD'nin karşı karşıya geldiği ikinci olay ise bu ay içinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre 20 silahlı PYD'li üç botla Fırat'ı geçmeye çalıştı. Üç bottakilere Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları tank topları ile ateş açtı ve üç bot açılan ateşle batırıldı.

 

DAVUTOĞLU'NUN AÇIKLAMASI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, A Haber'deki programda, " 'Fırat'ın batısına PYD geçmeyecek. Geçtiği anda da vururuz' dedik. 2 kere de vurduk" diye konuşmuştu.

Arutz Sheva’nın haberine göre ise PYD'nin askeri kolu YPG bir açıklama yaparak, “Türk ordusu Cumartesi günü ve ertesi sabahı (25 Ekim) Tel Abyad’ın Türkiye sınırındaki YPG mevzilerini top ateşine tuttu” dedi.

 YPG geçtiğimiz Haziran ayında Suriyeli muhaliflerle birlikte Tel Abyad’ı IŞİD’den geri almış ve ardından “Kobani kantonu”nun bir parçası olarak özerklik ilan etmişti.

Hafta sonu PYD hedeflerine yapılan top atışından önce de PYD hedeflerinin vurulduğu ortaya çıktı. İki ay önce Fırat'ı geçmeye çalışan PYD botununun da vurularak batırıldığı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2015, 16:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195