Title of a News Article

TÜBİTAK DESTEKLİ 'Şanlıurfa’daki Öğrencilerin Bilime Yolculuğu'

.

 TÜBİTAK DESTEKLİ 'Şanlıurfa’daki Öğrencilerin Bilime Yolculuğu'
banner206
Harran Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr.Hasan Akan’ın koordinatörlüğünde  TÜBİTAK destekli, “Şanlıurfa’daki öğrencilerin Bilim yolculuğu” isimli proje 20-24 Ekim tarihleri arasında Şanlıurfa’dan Konya’ya uzanan bir bilimsel teknik geziyle gerçekletirilecek. Bu proje, İl milli Eğitim müdürlüğü,  Bilim, Sanayi ve Teknoloji müdürlüğü ve üniversite işbirliğiyle gerçekleşmektedir.

Projeye Eğitmen olarak 4 farklı üniversiteden 5 farklı bilim adamının katkıları olacaktır. Proje çerçevesinde 30 katılımcı seçilmiş, 11 farklı okuldan başarılı ve ilgi düzeyi yüksek olan öğrenciler tercih edilmiştir. Bu projede amaç, bilimin sevdirilmesi ve bilim merkezlerinin gezdirilmesidir. Sanlıurfa’da yasayan ögrenciler, hayatlarındaki birçok olumsuzluk nedeniyle, bilimle ve bilim insanıyla tanısmakta ne yazık ki geç kalmıslardır.  Projemizin en büyük amacı bu tanısmayı, bilim ve teknolojinin merkezlerinde, konusunda uzman akademik personel egitimi ile bilim dostlugu haline getirmektir.

Düzenlenmesi planlanan etkinlikler sırasında çocukların bilimsel ve teknolojik bulusları yerinde görerek uzman akademisyenlerin egitimi ile de pekistirip, bilimsel bir alt yapı olusturmaları istenmektedir.   Ezberci eğitim sistemi yerine, bu tür projelerle uygulamalı eğitimin teşvik edilmesi ve yaygınlaştırılması en büyük temennimizdir. Öğrencilerimize, Sınav korkuları yerine, yeni nesillere bilimsel araştırmaları sevdirmeliyiz!  Önceliğimiz her zaman çocuklarımız, gençlerimiz olmalı.. Yarınlara başarılı bilim adamları yetiştirmeliyiz..

 Etinlik kapsamı güncel  konulardan oluşacaktır. Daha çok uzay bilimleri, yenilenebilir enerji, canlıların dünyası, biyoteknoloji, bitkiler dünyası ve bilimin sevdirilmesine yönelik olacaktır.

1)Astronomı

2)Enerjı

3)Biyoloji

4)Botanik

5)Populer Bılım

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2014, 12:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195