Title of a News Article

Tüm numaralar birleşiyor

Tüm numaralar birleşiyor
banner206
Ülkemizde bilindiği üzere acil durumlarda herkes bir ile başlayan üç haneli numaraları aramaktadır. Bu numaralar ücretsiz olarak bilinmekte olup polis imdat için 155, jandarma için 156, ambulans için 112, itfaiye için kişiler 110 numarasını aramaktadır.
Buna göre İçişleri Bakanlığı Acil Çağrı İşlemleri Müdürü Reşit Gürbüz tarafından yapılan açıklama da üç haneli acil numaraların değiştirileceği ve tüm numaraların tek bir çatı altında birleştirileceğini belirtti. Peki yeni numara ne olacak, bu numarayı aramak ücretsiz mi olacak yoksa ücretli mi olacak?

TÜM NUMARALAR BİRLEŞTİRİLECEK

İçişleri Bakanlığı Acil Çağrı İşlemleri Müdürü Reşit Gürbüz tarafından yapılan açıklama da yedi farklı üç haneli numaranın tek bir numara altında birleştirileceğini belirtti. Buna göre birleştirilmesi muhtemel hatlar 155 polis imdat, 156 jandarma, 122 AFAD, 112 Ambulans, 110 itfaiye, 177 orman, olan illerde 158 sahil güvenlik ve 112 hızır acil olarak bilinmektedir. Peki bu numaralar hangi hat altında birleştirilecek.

Buna göre yukarıda verilmiş olan tüm hizmetlerden yararlanmak için kişilerin 112 numarasını araması yeterli olacak. Hali hazırda 112 numarası sadece hızır acil ambulans hizmetleri için görev yapmakta olup bundan sonra yardıma ihtiyacı olan kişilerin öncelikle 112'yi araması ve buradan istediği hata yönlendirilmesi beklenmektedir. Bu sayede farklı farklı numaraların ezberlenmesine gerek kalmayacak olup ilgili projenin yıl sonuna kadar tamamlanabileceği bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195