Title of a News Article

Tuna: Türkiye yasal hakkını kullanıyor

Tuna: Türkiye yasal hakkını kullanıyor
banner206

Milli Savunma Bakanlığı tarafından Suriye-Türkiye sınırında bazı bölgelerde sınıra duvar örme çalışmaları devam ediyor.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ve Suruç-Mürşitpınar sınır hattında duvar örme işlemleri  sürerken, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Sınır hattında bazı yayın organları tarafından ‘Türk Askeri  hendek kazıp Kobaniye girdi' şeklinde yapılan asılsız haberler üzerine bir açıklama yaptı.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar sınır kapısında duvar örme çalışmalarına başlandı. Mürşitpınar kapısının batısında 4, doğusunda 1 km olmak üzere başlanan sınır güvenliği çalışmaları öncesi bazı kesimler tarafından Türkiye'nin Suriye topraklarını ihlal ettiği , Türk Askeri  hendek kazıp Kobaniye girdiği bazı yayın organları tarafından iddia edildi.  Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, sınır hattında yapılan duvar örme çalışmaları hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Türkiye'nin illegal örgütlerin giriş-çıkışlarına karşı sınır hattında her türlü önlemi almakta kararlı olduğunu ifade eden Vali Tuna, “Türkiye Uluslararası anlaşmalar çerçevesinde belirlenen sınıra uygun kalmak şartıyla belirlenen koordinatlarda sınır güvenliği için duvar örme çalışmalarına başladı. Hem Türkiye'nin hemde Suriye'nin sınır güvenliği için yapılan bir çalışma söz konusudur. Sınır güvenliği için yapılan duvar örme işleminde Uluslararası ve iç hukuktan kaynaklanan bir sıkıntı söz konusu değildir. Suriye'de yaşanan gelişmelerin ardından Ceylanpınar ve Mürşitpınar sınır hattından Türkiye topraklarından geçen Tren yolu hattı baz alınarak yapılan duvar örme işlemi tamamen  sınırlarımızı korumaktır, Türkiye olarak sınırlarımızı korumak ve tedbirleri almak en doğal hakkımızdır. Yapılan bu çalışma tamamen Muhtemel illegal örgütler tarafından Türkiye'ye giriş-çıkışı önlemeye yönelik alınan tedbirlerdir, sınıra duvar örme işlemi kararlıkla devam edecektir. Bazı yayın organları tarafından iddia edildiği gibi güvenli bölgeye girildiği ve askeri yığınak  yapıldığı iddiaları kesinlikle gerçek dışıdır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2016, 20:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195