Title of a News Article

Turizm Sektörü ne zaman canlanacak?

Turizm Sektörü ne zaman canlanacak?
banner206

Dünyayı kasıp kavuran Korona virüsü hayatı ciddi anlamda yavaşlatmış durumda. Ölüm vakalarının günde yüzlerce olduğu dünya genelinde ulaşım her anlamıyla sıkıntı yaşıyor. 

Covid 19 salgınıyla çetin bir mücadele veren Türkiye'de,  hava yolları tamamiyle kapalı ve kara yolları ise kısmen açık durumda. Turizm sektörü bu durumdan en fazla zarar gören sektörlerden birisi. Balıklıgöl, Harran, Halfeti, Göbeklitepe gibi tarihi geçmişi zengin olan Şanlıurfa'ya turizm anlamında ne gelen var ne giden. Turizm sektöründe hizmet veren acenteler hergün işletmeleri boş açıp boş kapatıyor. Alınan tedbirler doğrultusunda sosyal mesafeyi koruma adına son zamanlarda rağbet gören telekonferans ile toplantılar yapılmaya başladı. Buna turizmcilerde katıldı. Şanlıurfa'da bulunan çok sayıda seyahat acentesi işletmecileri, gündemi değerlendirmek üzere hemen hemen hergün telekonferans ile görüşmeler yaparak son durumları değerlendiriliyor. 

Yapılan görüşmelerde; salgının turizm sektöründeki yaşattığı zararlar, geleceğe yönelik atılması gereken adımlar ve nelerin yapılacağı yönünde görüşmeler sağlanıyor. fikir ve görüşlerin sağlandığı telekonferans görüşmelerinin sonucunda ise tek temenni virüsün tamamiyle yok olması ve turizm sektörünün tekrar canlanması. 

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunca alınan kararlar doğrultusunda yeni normal hayat Eylül ayında öngörülüyor. Turizm sektörünün tekrar canlanması dört gözle bekleniyor. 

ÖZEL/URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2020, 15:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195