Title of a News Article

Turizmde ortak akıl ve çalışma grubu oluşturuldu

 Turizmde ortak akıl ve çalışma grubu oluşturuldu
banner206

Şanlıurfa’nın turizminin hak ettiği noktaya gelmesi için kamu, özel sektör ve üniversite temsilcileri Turizm Platformu çatısı altında ilk defa bir araya gelerek ortak çalışma iradesini ortaya koydu.

Şanlıurfa Turizminin sorunlarını tespit etmek, çözüm önerilileri sunmak, turizm konusundaki kurum, kuruluş, özel sektör ve STK’lar arasında koordinasyonu sağlamak amacı ile yaklaşık 1,5 yıl önce kurulan ŞUTSO Turizm Platformu’nun çalışmaları meyvelerini vermeye devam ediyor. Yapılan çalışmalar neticesinde Turizm Platformu, kamu, özel sektör, STK’lar ve Üniversite’yi de kapsayacak şekilde Şanlıurfa’da ortak akıl ve çalışma grubu oluşturarak bir önemli bir çalışmaya imza attı.

Bu kapsamda yapılan çalışmalar ve istişareler sonucunda kamu, özel sektör, Üniversite ve STK’ temsilcileri bir araya geldi. ŞUTSO Göbeklitepe Toplantı Salonu’nda yapılan ve Başkanlığını Şanlıurfa Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Turizm Platformu Başkanı Cevahir Asuman Yazmacı‘nın yaptığı toplantıya Büyükşehir Belediyesi, Haliliye Belediyesi, Eyyübiye Belediyesi, Harran Üniversitesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, GAP İdaresi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerinin yanı sıra STK ve Özel Sektör temsilcileri katıldı.

Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz'ın başkanlık yaptığı toplantıda bir konuşma gerçekleştirdi. Yılmaz yaptığı konuşmada Şanlıurfa’nın turizm potansiyeline işaret ederek, "Şanlıurfa gerçekten sahip olduğu turizm potansiyeli ile çok önemli bir gelir elde edebilir. Alt yapı sorunlarının çözülmesi ve etkili bir tanıtımla bu potansiyeli harekete geçirebiliriz. Bu toplantıda turizm paydaşlarının bir araya gelmesi bu potansiyelin harekete geçirilmesi için ne kadar arzu ve istek olduğunu ortaya koyuyor. Turizm konusunda atılacak bir çok adım var. Ama güçlü bir işbirliği ve koordinasyon ile bir çokproblemin üstesinden geleceğimize ve Şanlıurfa turizmini hak ettiği noktaya taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.

ŞUTSO Turizm Platformu Başkanı Cevahir Asuman Yazmacı ise yaptığı konuşmada Turizm Platformu'nun yaptığı çalışmalara değinerek, “1,5 yıl önce ŞUTSO Üyeleri ve Özel sektör temsilcileri ile birlikte kurduğumuz Turizm Platformu’nun bugün kamu, üniversite ve STK’ları da kapsayarak ortak ve büyük bir irade ortaya koyması bizi mutlu etmiştir. Turizm paydaşı kurum, kurulu, üniversite ve STK’ların bir araya gelerek ortak çalışma iradesi Şanlıurfa turizmi açısından tarihi bir gündür. Bu ortak çalışma iradesi ile ilk defa turizm konusunda tüm paydaşlar bir araya gelmiştir. Bu ortak yapı, irade ve fikir birliği ile inanıyorum ki atılacak adımlar çok daha büyük, çözümler ise çok hızlı olacaktır. Tüm kamu kurum, kuruluş, özel sektör ve STK temsilcilerine katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıya katılımcılarla gerçekleştirilen istişarede Şanlıurfa turizminin sorunları ve çözüm noktasındaki öneriler dile getirildi. Konuşmaların ardından Turizm Platformu'nun çalışma şekil ve esaslarına yönelik görüşmelere geçildi.

Yaklaşık 3 saat süren toplantı Platformun çalışma esas ve usullerinin belirlenmesi ve oluşturulan kurullarda çalışacak üyelerin belirlenmesinin ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2014, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195