Title of a News Article

Türk tankları bu kez oraya girdi

Türk tankları bu kez oraya girdi
banner206

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, bölgeyi IŞİD'den temizlenerek sınır güvenliğinin sağlanması amacıyla başlattığı Fırat Kalkanı harekatının 11'inci gününe girdi. 11 gün önce Gaziantep'in Karkamış ilçesinden Cerablus'a giren tank ve zırhlı personel taşıyıcıları bugün öğle saatlerinde Kilis'in Elbeyli İlçesi'nden, Suriye'nin Çobanbey kasabasına girdi. Tanklar Özgür Suriye Ordusu'nun terör örgütü IŞİD'le mücadelesine destek verecek.

TANKLAR GİRERKEN FIRTINA TOPA TUTTU

Karkamış'tan sonra Elbeyli'den de tankların girişi sırasında sınırda konuşlu birlikler, IŞİD kontrolündeki bölgeleri Fırtına obüsleriyle yoğun top atışlarıyla ateş altına aldı.

TANKLAR ÇOBANBEY KASABASINA GİRDİ

Bir süredir askeri hareketliliğin devam ettiği Kilis'in Elbeyli ilçesine bağlı Salahan Köyü'nde sınır güvenliği için yapılan duvarın bir bölümünün kaldırılarak açılan kapıdan TSK'ya ait tank ve zırhlı araçlar Özgür Suriye Ordusu kontrolündeki Çobanbey kasabasına girdi.


TANKLARIN İLERLEYİŞİ SÜRÜYOR

Yaklaşık 20 tank, 5 zırhlı personel taşıyıcı, kamyon ve zırhlı araçların sınırın Suriye tarafına geçişi sırasında, sınır birlikleri Çobanbey'in iç kesimlerinde IŞİD kontrolündeki bölgeler; Fırtına obüsleriyle ağır bombardımana tutuldu.


Çobanbey, Arapça adı ile "Ar Rai" kasabası Kilis'in Elbeyli ilçesinin tam karşısı oluyor.

Sınırı aşarak Çobanbey'e giren tanklar ise ilerlemesini sürdürürken ÖSO askerleri de arkadan tanklara eşlik ediyor.


FIRAT KALKANI'NIN 2. AŞAMASI

Cerablus-Çobanbey bağlantısını sağlayarak bölgeyi IŞİD'ten temizlemek Fırat Kalkanı operasyonunun 2'inci aşamasını oluşturuyor

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2016, 14:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195