Title of a News Article

Türkiye IŞİD'e operasyon yapacak mı?

Türkiye IŞİD'e operasyon yapacak mı?
banner206

 Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne yönelik ABD müdahalesinde Türkiye’nin herhangi bir desteğinin olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında Sivas’ta temaslarını sürdüren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas 1’inci Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen kahvaltı programına katıldı. AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Başkanı Ziya Şahin’in katıldığı programda Bakan Yılmaz, cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında katılımcılara bilgi verdi.

 

TÜRKİYE’NİN DAHLİ VAR MI?

Programın sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, Amerika’nın IŞİD’e karşı başlattığı operasyona Türkiye’nin herhangi bir desteğinin olmadığını belirterek şunları söyledi:

“Şu anda hiçbir desteğimiz yok. Amerika kendi imkanlarıyla, savaş gemisinden kalkan uçaklarıyla kendi unsurlarına tehdit olarak gördüğü IŞİD mevzilerini bombalıyor. IŞİD’in kendi Kuzey Irak’ta kendi unsurları var. Bu unsurlarına tehdit olmayacağı ana kadar devam edeceğini düşünüyoruz. Şu anda Türkiye’nin Amerika’ya verilmiş bir desteği yoktur.”

 

"IŞİD’E KARŞI OPERASYON YAPMAMIZ SÖZ KONUSU DEĞİL"

IŞİD’e karşı şu anda bir operasyon yapmalarının söz konusu olmadığını ifade eden Yılmaz, “49 tane personelimiz, konsolosluk mensubumuz hala IŞİD’in elinde duruyor. Dolayısıyla da bizim farklı bir şey yapabilmemiz sorumluluk gereği mümkün değildir. Aksini söyleyenler herhalde bu 49 insana hiç önem verilmemesini istiyor demektir ki bu makul bir talep değildir” dedi.

Rehinlerin can güvenliğinin sorulmasını üzerine Yılmaz, “Biz şu anda umutluyuz. Bir sıkıntımız yok. Umut ederiz ki sağ salim Türkiye’ye dönerler” cevabını verdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2014, 13:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195