Title of a News Article

Türkiye istediğini aldı

Türkiye istediğini aldı
banner206

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yaptığı açıklamada "145 kilometre uzunlukta 30 kilometre derinlikte güvenli bölge sağlandı" dedi. Türkiye, terörden arındırılmış bir güvenli bölge oluşturmak için Barış Pınarı Harekatı başlatmış ardından da ABD ve Rusya ile varılan mutabakatlar sonucunda harekata ara vermişti.

Türkiye'nin güvenli bölge sağlamak için başlattığı Barış Pınar Harekatı, ABD ve Rusya ile varılan mutabakatlar sonucunda sonlandırılmıştı. ABD ve Rusya, harekatı sonlandırması karşılığında Türkiye'ye güvenli bölgeyi sağlayacağını taahhüt etmişti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın yaptığı son açıklamaya göre 145 kilometre uzunlukta, 30 kilometre derinlikte güvenli bölge sağlandı.

Akar ayrıca şunları söyledi:

"Uyuyan hücreler olmakla birlikte genel anlamda harekat bölgesi temizlenmiş durumda. İçeride bazı kalıntılar olmakla beraber genel anlamda harekat alanı temizlenmiş durumda. Mutabakatların tamamen yapıldığını söylemek mümkün değil ama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Alanın doğusundan ve batısından tacizler olmaya devam ediyor. Ruslar ve ABD'lilerle konuşuyoruz."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195