Title of a News Article

Türkiye onlar için yasta

 Türkiye onlar için yasta
banner206

Pakistan’da 145 kişinin ölümüne neden olan okul saldırısının ardından Türkiye’de bir günlük milli yas ilan edildi ve bayraklar yarıya indirildi.

Türkiye, Pakistan’da Taliban’ın düzenlediği okul saldırısında öldürülen 132’si çocuk 145 kişinin yasını tutuyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dün bir günlük milli yas ilan etme kararı alındığını açıklamasının ardından Türkiye’de bayraklar yarıya indirildi. Açıklamanın ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Taksim Meydanı’nda bulunan dev bayrakta sabahın erken saatlerinde yarıya indirildi.

 

Çanakkale’de bayraklar yarıya indirildi

Pakistan'ın Peşaver şehrinde bir okula düzenlenen baskında öğrenciler ile öğretmenlerin öldürülmesi nedeniyle 1 günlük ulusal yas ilan edildi. Çanakkale’de de Türk bayrakları yarıya indirildi.

Pakistan'da meydana gelen baskının ardından Başbakanlık tarafından 1 günlük milli yas ilan edildi. Yas ilanının ardından Türk bayrakları yarıya indirildi. Çanakkale’nin sembolü Dur Yolcu Anıtı, 18 Mart Tepesi başta olmak üzere, göndere çekilmiş olan Türk bayrakları yarıya indirildi.

 

Eskişehir’de bayraklar Pakistan için yarıya indi

Pakistan'daki okul saldırısı sonrası ülke genelinde ilan edilen bir günlük yas nedeniyle Eskişehir'de de bayraklar yarıya indi.

Pakistan Peşaver'deki bir okula Taliban tarafından düzenlenen baskında 148 öğrenci ile öğretmenin öldürülmesi nedeniyle Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 1 günlük "Milli Yas" ilan edildiğini açıklamasının ardından Eskişehir'de bayraklar yarıya indirilerek milli yas protokolü uygulandı.

Eskişehir Valiliği ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere kentteki tüm bayraklar yas nedeniyle yarıya indirildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2014, 12:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195