Title of a News Article

Türkiye sokağa döküldü..

Türkiye sokağa döküldü..
banner206

Vatandaşlar darbe girişimine karşı Türkiye'nin çeşitli yerlerinde sokağa çıkmaya başladı. "Asker kışlaya" sloganları atıldı.

İstanbul'da askerin sokağa inmesine tepki gösteren vatandaşlar sokağa döküldü. Vatandaşlar araçlarıyla korna çalarak ve slogan atarak sokaklarda askere tepki gösterdi.

Kayseri'de vatandaşlar darbe girişimine karşı sokağa döküldü. Valilik önünde toplanan vatandaşlar, "Asker kışlaya" sloganları attı. Kayseri'de vatandaşlar darbe girişimine karşı Valilik önünde toplandı. Geniş güvenlik önlemleri alınan Cumhuriyet Meydanı'nda "Devlet bizimdir bizim kalacak", "Asker kışlaya" sloganları atan vatandaşlar polis tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Ardından Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ile Valilik makamında kısa bir toplantı yaptı ve makamdan ayrıldı. Vali Süleyman Kamçı ile İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular'ın Valilik çıkışı esnasında vatandaşlar slogan atarak harekete geçti. Kayserili vatandaşlar Valilik önünde toplanmaya devam ediyor.

 

Vatandaşlar Türk Bayrakları'yla Şehreküstü Meydanı'na indi

İstanbul ve Ankara'da yaşanan gelişmelerin ardından Bursa'da da vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları ile Ak Parti İl Başkanlığı'nın olduğu Şehreküstü Meydanı'nda toplandı. Bursa'da yaklaşık bin kişilik grup, Ak Parti İl Başkanlığı'nın da bulunduğu Şehreküstü Meydanı'na geldi. Ak Parti yöneticileri de partide toplandı. Türk Bayrakları ile Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atan gruptakilerin sayısı artıyor. Emniyet Müdürlüğü önünde de hareketlilik yaşandığı öğrenildi.

 

Atatürk Havalimanı'nda vatandaşlardan askere tepki

Atatürk Havalimanı'na alınmayan vatandaşlar askere tepki gösterdi. Bir vatandaşın tankın önünde durduğu görülürken, asker havaya ateş açarak vatandaşı dağıtmaya çalıştı. Atatürk Havalimanı giriş çıkışlarını kapatan asker, giriş çıkışları tamamen kapattı. Havalimanına girişine izin verilmeyen vatandaşlar, askere tepki gösterdi. Tank üzerinde bulunan askerle tartışan vatandaşlar, yaşananları kınadı. Bu sırada bir vatandaşın tankın önünde durarak durumu protesto ettiği görüldü. Protestocu vatandaş, askerler tarafından uzaklaştırıldı. Havaya ateş açan askerler, vatandaşları dağıtmaya çalıştı. Havalimanında gerginlik sürüyor.

 

Urfa'da vatandaşlar türk bayraklarıyla sokağa indi

Şanlıurfa'da vatandaşlar türk bayraklarıyla sokağa çıkarak darbe girişimine tepki gösterdi. Vatandaşlar kent merkezinde tur atarak tekbirlerle Ak Parti il başkanlığına doğru yürüdüler.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2016, 01:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195