Title of a News Article

Türkiye Urfalı Askeri Konuşuyor

Türkiye Urfalı Askeri Konuşuyor
banner206

(URFASTAR)

Kırklareli'nde bazı askerlerin alt devre diyerek bir başka askere yönelik şiddet içeren görüntülerinin sosyal medyada yankı bulmasının ardından olayla ilgili Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, askerlere ilişkin inceleme başlatılması talimatını veridi.

Görüntülerde bir acemi askere, daha kıdemli diğer askerler tarafından "çök, kalk" ve "Ördek Yürüyüşü" talimatları verilerek "devrecilik" yaptırılıyor.

Görüntünün sosyal medyada yayınlanmasının ardından çok sayıda insan paylaşımda bulunarak yaşananlara tepki gösterdi ve olayla ilgili soruşturmanın başlamasını talep etti.

BAKAN AKAR TALİMAT VERDİ

Görüntülerde acemi askere eziyet eden kıdemli askerlerle ilgili inceleme başlatılması talimatı veren Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar da yine sosyal medyada gündem oldu. Bakan Akar'ın hassasiyetini desteklerle karşılayan vatandaşlar bu tür görüntülerin son bulmasını dile getirdi.

URFALI ASKER YAŞANANLARA TEPKİ GÖSTERDİ

Olayın yaşandığı koğuşta acemi asker baskı altında tutulurken yatağından fırlayarak olaya müdahale eden diğer bir kıdemli asker ise takdirleri topladı. Urfalı olduğu öğrenilen asker yaşananlar karşısında koğuştaki yatağından kalkarak acemi askere yapılan müdahaleye son veriyor ve diğer kıdemli askerlerle tartışarak yapılanların yanlış olduğunu dile getiriyor. Urfalı olduğu öğrenilen asker takdirlerle karşılanırken, sosyal medya hesapları ise şimdiden binlerce kişi tarafından takip edilmeye başlandı.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2020, 12:09
YORUM EKLE
YORUMLAR
Bayram baytemur
Bayram baytemur - 4 yıl Önce

Bende gordum askerde devreciligi ben doğulu oldugum icin bizi dovuyorlardi

SIRADAKİ HABER

banner195