Title of a News Article

Türkiye’nin konuştuğu otogar!

 Türkiye’nin konuştuğu otogar!
banner206

Yaz sezonunda günde yaklaşık 10 Bin kişinin giriş çıkış yaptığı Şanlıurfa Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde 4 dilde anons yapılmaya başlandı. Şanlıurfa Şehirlerarası Otogar Müdürü Fuat Altun, bu uygulama ile Türkiye’de bir ilke imza attıklarını belirterek, vatandaşlara hizmette sınır tanımadıklarını belirtti.

Şanlıurfa-Mardin çevre yolunun kuzeydoğu kesiminde 60 dönümlük bir alan üzerinde bulunan Şanlıurfa Şehirlerarası Otobüs Terminali, yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte yoğunluk yaşamaya başladı. İki ana kattan oluşan ve alt kat ilçelere ait minibüs terminali, üst kat ise şehirlerarası otobüs terminali olarak hizmet veren otogara, günde 250 otobüsün giriş çıkış seferleri yaptığı bildirildi. Günümüzün modern mimari anlayışına göre yapılan otogarda, yaz sezonunun yaklaşması nedeniyle otobüslerin kalkış saatlerinde Türkçenin yanı sıra Arapça, Kürtçe ve İngilizce anonslar da yapılmaya başlandı.

 

Altun; “Hizmette sınır tanımıyoruz”

Şanlıurfa Şehirlerarası Otogar Müdürü Fuat Altun, otogarda 4 dilde anons yapmaya başladıklarını ve bundan dolayı Türkiye’de bir ilk imza attıklarını belirterek, “Bu uygulamamız Türkiyte’nin dört bir yanından Urfa’ya gelen vatandaşlar tarafından büyük memnuniyetle karşılanıyor” dedi.

Şanlıurfa firmaları olan Astor, Cesur ve Tatlıses başta olmak üzere diğer tüm firma yetkililerinin de kılık kıyafet konusunda artık düzenli giyinmeye başladığını belirten Fuat Altun, “Vatandaşa daha iyi hizmetler yapabilmemiz için otogarımızda bir takım düzenlemeler yaptık. Öncelikle firma personellerinin kılık kıyafeti düzeltildi. Güvenlik önlemleri had safhaya çıkarıldı, otogarımız 24 saat güvenlik kameraları ile gözetiliyor. Ayrıca bilet simsarlarına da son verdik. Turizm mevsimi başlamasından dolayı otobüs kalkış saatlerinde de Türkçenin yanı sıra Arapça, Kürtçe ve İngilizce anonslar yapmaya başladık. Bu uygulamalarımızdan yolcularımız çok memnunlar. Biz takdir dilen bu hizmetlerimizi arttırarak devam ettireceğiz” dedi.

 

Diğer iller örnek alıyor

Altun, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan bazı otogar müdürlerinin Şanlıurfa’ya gelerek terminallerini gezdiğini belirterek, “Başka illerden otogarımıza gelen yetkililer, burada yaptığımız çalışmalarımızı yerinde görüyorlar ve bu hizmetleri takdirle karşılıyorlar. Uyguladığımız bu çalışmaları kendi otogarlarında da uygulayacaklarını bize bildirerek, Urfa’dan memnun bir şekilde ayrılıyorlar” şeklinde konuştu.

Bu arada Şanlıurfa Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne günde yaklaşık 10 Bin yolcunun giriş çıkış yaptığı öğrenildi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2014, 09:03
YORUM EKLE
YORUMLAR
mustafa
mustafa - 10 yıl Önce

fuat amcaya yakışır orayı en iyi şekilde yönetecek tek kişidir başarılarının devamını dileriz.

Rauf demirkol
Rauf demirkol - 10 yıl Önce

Rabbim den öncelikle sıhat ve sahat diliyorum senin için fuat amca başarılarının devamını diler saygılarImı sunarım rabbim yar ve yardimcinolsun inşallah

SIRADAKİ HABER

banner195