Title of a News Article

Türkiye’ye yayılıyor!

 Türkiye’ye yayılıyor!
banner206

Mevsimlik Tarım  İşçileri Projesi Harran Üniversitesinin koordinasyonunda 12 farklı ilde uygulanacak

Program kapsamında Ankara, Eskişehir, Konya, Aksaray, Yozgat, Niğde, Kayseri, Malatya, Adana, Hatay, Şanlıurfa ve Adıyaman illerinde Toplum Sağlığı Merkezlerinde görev yapan görevliler eğitilecek.

Proje kapsamında İlk toplantı Eskişehir ilinde düzenlendi. Harran Üniversitesi Rektörlüğü ve Basın İlan Kurumu Eskişehir Şube Müdürlüğü işbirliği ile yapılan program çerçevesinde gazetecilere yönelik bilgilendirme ve farkındalık oluşturma toplantısı yapıldı

23 Haziran 2014 Pazartesi Safran otelde düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Zeynep Şimşek katıldı.

Yapılan toplantıda Eskişehir’inde aralarında bulunduğu 12 ile çalışmak için gelen işçilerin bulunması nedeniyle daha da önem taşıdığı belirtildi.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Basın İlan Kurumu Eskişehir Şube Müdürü Celal Güneş, Harran Üniversitesi Rektörlüğü’nün mevsimlik çalışan tarım işçilerinin yaşadığı Sağlık problemleri ve bunları gidermeye yönelik yaptığı çalışmaların toplumsal açıdan önemli bir hadise olduğunu belirtti.

Eskişehir bölgesinde Adıyaman ve Şanlıurfa’dan gelen tarım işçilerinin olmasının, düzenleyecekleri toplantıyı daha da anlamlı kıldığını belirten Güneş, "Biz de sosyal sorumluluk çalışması olarak gördüğümüz böyle bir projede, Harran Üniversitesi Rektörlüğü ile işbirliği yapmanın faydalı olacağını düşündük. Bu bakımdan yapılan toplantının, yazılı ve görsel medya aracılığıyla kamuoyuna daha etkin bir şekilde duyurulması ve farkındalık oluşması için çalışmalar yapıldı.

Düzenlenen toplantıda Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Zeynep Şimşek tarafından yapılan çalışmalar anlatıldı.

Yapılan çalışmaların özverili devam etmesi kapsamında Prof.Dr. Zeynep Şimşek, Eskişehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Demirel, Eskişehir Vali Yardımcısı Ali Güngör Azim Tuna,Alpu ilçe Kaymakamı Mehmet Zahit Doğu’yu  makamında ziyaret etti.

Yapılan toplantıların ardından toplantıya katılan heyet Eskişehir’in Alpu ilçesindeki tarım işçilerini arazide ziyaret ettiler.

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2014, 16:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195