Title of a News Article

Türkiye'yi üzen olayda flaş ayrıntı

Türkiye'yi üzen olayda flaş ayrıntı
banner206

 ŞANLIURFA’nın Ceylanpınar İlçesi Suriye sınırında nöbet tutarken kız arkadaşının kendisinden ayrıldığını bildiren cep telefonu mesajının ardından cinnet getirerek 2 silah arkadaşını şehit eden ve kendi yaşamına da son veren piyade çavuş Umut Aslan'ın ölümüne ilişkin askeri savcılık soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında savcılık, cinnete ve 3 askerin ölümüne neden olan mesajın geldiği cep telefonuna da incelemek üzere el koydu.

Suriye sınırındaki Boztepe Karakolu'nda vatani görevini yapan Piyade Çavuş Umut Aslan, geçen pazartesi gecesi 41 nolu Gözetleme Kulesinin bulunduğu bölgedeki nöbet görevi sırasında cinnet getirdi ve silah arkadaşları onbaşı Kadir Yıldız ile er Ramazan Yel'i şehit ettiği tüfeğini çenesine dayayarak intihar etti.

İlk aşamada Suriye tarafından açılan ateşle şehit oldukları tahmin edilen 3 askerin daha sonra yapılan incelemede cinnet kurbanı oldukları ortaya çıktı. 3 askerin ölümünün ardından askeri savcılık tarafından da inceleme başlatıldı. Olay yerinde yapılan inceleme ve toplanan delillerin ardından Umut Aslan'ın arkadaşlarını vurduktan sonra intihar ettiği belirlendi. Araştırmada ayrıca piyade çavuş Aslan'ın cinnet getirme sebebinin ise kız arkadaşının cep telefonuna gönderdiği ayrılık mesajı olduğu kaydedildi.

 

CİPS PAKETİ İÇERSİNDE TELEFON GÖNDERİLMİŞ

4 aylık asker olan piyade çavuş Umut Aslan’ın ailesiyle rahat iletişim kurabilmesi için bir yakınının cips paketine gizlediği cep telefonunu askeri birliğe gönderdiği de ortaya çıktı. Aslan'ın amcasının gönderdiği ve kamuflajına gizlediği telefonuna sevgilinin gönderdiği mesajı okuduktan sonra cinnet getirerek 2 arkadaşı ile kendi yaşamına son verdiği ileri sürüldü.

Öte yandan askerlerin cenazelerinin otopsilerinin ardından memleketlerine gönderilmesine rağmen askeri savcılık yetkilileri Ceylanpınar'da incelemelerini sürdürüyor. Ölen askerlerin görev yaptığı karakoldaki diğer askerlerin ifadesine başvurulduğu bildirildi,

 

CEP TELEFONU DİSİPLİN SUÇU SAYILIYOR

Öte yandan askerin üzerinde cep telefonu yakalanması emre aykırı davrandığı gerekçesiyle disiplin suçu sayılıyor. Disiplin suçu işleyen askere ise komutanının takdirine göre çeşitli şekillerde cezalandırılıyor.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2014, 15:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195