Title of a News Article

Üçlü görüşmede neler yaşandı?

Üçlü görüşmede neler yaşandı?
banner206

Suriye'de kritik gelişmelerin yaşandığı bir süreçte, başkent Ankara'da 3'lü Suriye Zirvesi gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir araya gelecek. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Çankaya Köşkü'ne gelirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ruhani'yi karşıladı. İki lider, baş başa görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşme bittikten sonra Rus Devlet Başkanı Putin'in uçağı Ankara'ya indi. Daha sonra Çankaya Köşkü'ne geçen Putin, Erdoğan ile baş başa görüşme gerçekleştirdi.

PUTİN ÇANKAYA'YA GEÇTİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle Türkiye-İran-Rusya Üçlü Zirvesi'ne katılmak üzere Ankara'ya geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde gerçekleşecek Türkiye-İran-Rusya Üçlü Zirvesi'ne katılmak üzere Ankara'ya geldi. Putin ve beraberindeki heyeti Ankara'ya getiren uçak, saat 13.37'de Esenboğa Havalimanı'na iniş yaptı. Putin'i havalimanında Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, valilik ve belediye yetkilileri karşıladı.

PUTİN-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in 'Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi' öncesi görüşmesi başladı.

İkili görüşmelerin ardından üçlü zirve saat 15.30'da gerçekleşecek.

BAŞ BAŞA GÖRÜŞME 1,5 SAAT SÜRDÜ

Erdoğan ilk olarak Hasan Ruhani ile bir araya geldi. Saat 12.00 sıralarında başlayan baş başa görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü.

BEŞİNCİ ÜÇLÜ ZİRVE TOPLANTISI ANKARA'DA

Astana formatında "Beşinci Türkiye-Rusya Federasyonu-İran Üçlü Zirvesi", Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılımıyla bugün Ankara'da düzenlenecek.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde bugün düzenlenecek "Türkiye-Rusya Federasyonu-İran Üçlü Zirvesi"ne katılmak üzere Ankara'ya zirveden bir gün önce geldi. Ruhani'yi havalimanında valilik ve belediye yetkilileri ile Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Derya Örs ve İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Farazmand karşıladı. Rus lider Vladimir Putin ise bugün başkente gelecek.

Liderler Çankaya Köşkü'nde önce baş başa görüşmeler gerçekleştirecek. Ardından da Suriye Zirvesi başlayacak.

ZİRVENİN ANA GÜNDEM BAŞLIĞI İDLİB

Ankara, rejim güçleri ve Rusya'nın saldırılarıyla 1 milyon insanın Türkiye sınırına dayandığı İdlib'de artık birkaç günlük ateşkeslerle çözümün sağlanamayacağını, asıl amacın kalıcı ateşkesi sağlamak ve insanların evlerine geri dönmesine imkan tanımak olduğunu dile getiriyor.

Ankara'nın zirvede, kalıcı ateşkesin sağlanması için bölgedeki radikal unsurlarla mücadelede koordinasyon ve işbirliğinin önemine vurgu yapması bekleniyor.

GÜVENLİ BÖLGE DE MASADA

Toplantıda İdlib'in yanısıra Türkiye ile ABD arasında Fırat'ın doğusunda kurulması planlanan güvenli bölgeyle ilgili yürütülen çalışmalar, Münbiç ve Tel Rıfat'taki gelişmeler, Anayasa Komisyonu çalışmaları ve Suriye'deki siyasi geçiş süreci de ele alınacak.

İletişim Başkanlığı'ndan Astana formatında Beşinci Üçlü Zirve Toplantısı'na ilişkin yapılan açıklamada, "İdlib başta olmak üzere, Suriye'deki gelişmelerin değerlendirilmesi, çatışma ortamının sona erdirilmesi, mültecilerin gönüllü geri dönüşleri için gereken şartların temini ile kalıcı bir siyasi çözümün tesisi amacıyla gelecek dönemde atılacak müşterek adımların istişare edilmesinin amaçlandığı" bildirilmişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142