Title of a News Article

Uçuş iptallerine STK’lardan tepki

.

Uçuş iptallerine STK’lardan tepki
banner206

Şanlıurfa Havaalanında bir araya gelen Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri Onur Air’in Şanlıurfa uçuşlarını iptal etmesine ve Türk Havayollarının sefer iptallerine ile uçuş saatlerini değiştirmesine tepki gösterdiler.

TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı M.Sadık Sade, ASKON Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, Turizm Platformu Temsilcisi Asuman Yazmacı, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Mustafa Taş, Bölgesel Turizm Rehberleri Oda Başkanı Müslüm Çoban ve Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Mehmet Emin Karaatlı Şanlıurfa Havaalanında bir araya gelerek Şanlıurfa’nın maruz kaldığı uçuş iptalleri ve uçuş saatlerindeki düzensizliklere dikkat çektiler. DHMİ Şanlıurfa Meydan Müdürü Mehmet Münir Uludağ, Türk Hava Yolları Satış Müdürü Hasan Malik Aydıner ve Havaş İstasyon Şefi İrfan Köybaşı’nı ziyaret eden heyet düzenlemeler hakkında tepkilerini ortaya koyarak bir an önce yanlış uygulamaların sonlandırılmasını istediler.

Konu hakkında görüşlerini belirten TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı M.Sadık Sade Şanlıurfa hava trafiğinin yıllardır yazboz şeklinde yönetildiğini ve buna bir son verilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Sade açıklamasında, şu hususları dile getirdi: “Her yıl özellikle yaz aylarında batı ve sahil bölgelerinde turizm biraz hareketlenince Şanlıurfa bu durumda ilk mağdur edilen il oluyor. Devletimizin birçok kurumu bölgeye pozitif ayırımcılık uygulamaya çalışırken, Devletimiz destek ve teşvik musluklarını bu bölge için sonuna kadar açmışken Havayolu şirketlerinin ilimiz aleyhine uygulamalarını kabul etmemiz mümkün değildir. Havayolu şirketleri Bölge Turizmini baltalamaktadır. Maalesef siyasilerimiz de bu anlamda yeterli baskıyı oluşturmakta zayıf kalmaktadır. Onur Air uçuşlarını iptal etmiştir. THY Ankara seferleri yetersiz kalmaktadır. Var olan sefer saatleri uygun değildir. Şanlıurfa’dan Antalya, Bursa gibi illere uçuş bulunmamaktadır. 20 bin Şanlıurfalı öğrencinin bulunduğu Kıbrıs’a gitmek için halen civar iller kullanılmaktadır. Özellikle Antalya’dan ilimize haftada iki kez bile sefer düzenlense günü birlik turlarla ilimizin Turizm potansiyeline çok önemli katkı sağlanabilir. Biz yerelden ve şimdilik kısık sesle tepkilerimizi dile getiriyoruz ve yanlış uygulamaların sonlandırılmasını istiyoruz. Bu iş çözülmediği takdirde İlgili Havayollarının Genel Müdürleriyle ve Ulaştırma Bakanımızla görüşüp tepkilerimizi dile getireceğiz. Bundan 4 yıl önce THY Genel Müdürü Şanlıurfa Seferlerinin artırılacağı konusunda söz vermişti. O günden bu güne seferler artacağına eksildi. Tepkilerimizi netice alıncaya sürdüreceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2017, 11:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
Urfalı
Urfalı - 7 yıl Önce

Helal size, arkanızdayız

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142