Title of a News Article

Üçüzlere yardım yağdı

 Üçüzlere yardım yağdı
banner206

Şanlıurfa'da, üçüz çocuk sahibi olan Bektaş çiftinin çocuklarına bez ve mama yetiştiremedikleri haberinin ardından, aileye yardım yağdı. Üçüz bebeklerin 1 yıllık mama ihtiyacı özel bir mama firması tarafından karşılanırken, yurt içi ve yurt dışından bez, oyuncak ve nakdi para yardımları yapıldı.

Şanlıurfa'da, işsiz olan İsmail Bektaş ile eşi Serap'ın, 5 ay önce üçüz bebekleri dünyaya geldi. Prematüre olarak dünyaya gelen ve şimdi 5 aylık olan üçüzlere anne ve babası tarafından Buse Naz, Sude Naz ve Muhammet Mustafa isimleri konuldu. Ancak, işsiz olan baba İsmail Bektaş çocuklarının mama ve bez ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geldi. Üçüz bebeklerin mama ve bez ihtiyaçlarını karşılayamadıklarına ilişkin yapılan haber üzerine, hayırsever vatandaşlar ile özel kurumlar aileye yardım başlattı.

Çocuklarına mama ve bez parası bulmakta zorlanan baba İsmail Bektaş'a Valilik aracılığıyla 1 yıl boyunca her ay 565 lira nakdi yardım yapılmasına karar verildi. Ayrıca yurt içi ve yurt dışından arayan birçok hayırsever vatandaş ise bez ve mama yardımında bulundu. Son olarak üçüz bebeklerin 1 yıllık mama ihtiyacı özel bir firma tarafından karşılandı. Özel firma yetkilileri, Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde Başhekim Ahmet Güzelçiçek tarafından sağlık kontrolünden geçirilen bebeklere mama yardımında bulundu. Üçüzlerin durumuna ilişkin haberi görünce harekete geçtiklerini anlatan firma yetkilisi Mehmet Şil, bebeklerin 1 yıl boyunca mama ihtiyaçlarını karşılayacaklarını söyledi. Üçüz bebekleri muayene ederek sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade eden Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Ahmet Güzelçiçek, "Bebekler anne sütü alıyor. Ancak 3 bebek olduğu için anne sütü yetmiyor. Anne sütünün yetmediği durumlarda biz çocuklara beslenme takviyesi olarak mama öneriyoruz. Bu çocuklarında anne sütü yetmediği için mama alması gerekiyor. Bu konuda mama alamayan aileye bir firma mama yardımında bulundu" dedi.

İnşaat işçisi olan ancak uzun süredir işsiz olan baba İsmail Bektaş ise kendilerine yardım elini uzatan devlet yetkililerine ve hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2015, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195