Title of a News Article

Ülkelerine dönmek için dua ediyorlar

Ülkelerine dönmek için dua ediyorlar
banner206

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak sığındıkları Şanlıurfa'da bir evde 15 çocukları ile birlikte kalan 9 Suriyeli kadın, ülkelerine dönebilmek için dua ediyor.

Suriye'nin Deyrizor, Halep, Rakka gibi kentlerinden kimi zaman araçla, kimi zaman ise yürüyerek yapılan zorlu yolculukla Şanlıurfa'ya ulaşmayı başaran 9 Kürt ve Arap kökenli kadın, 15 çocukları ile birlikte aynı evde yaşıyor. Hayır sever kişi ve kurumların desteği ile eve yerleşen kadınlar, her biri farklı işlerde çalışarak yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Ülkelerinden kilometrelerce uzaklıkta ilk kez 8 Mart Dünya Kadınlar günü kutlayan Suriyeli kadınlar, ülkelerindeki savaş ortamının biterek geri dönmek istiyor.

Televizyondan ülkelerindeki son durumu takip eden kadınlar, Kur'an-ı kerim okuyup, ülkelerine dönebilmek için dua ediyor.

Ülkelerine uzun süre dönemeyeceklerini düşünen kadınlar, Türkiye'den kendilerinin resmi olarak çalışabilmesi için önlerindeki engellerin kaldırılmasını istiyor. Kadınlar, Türk ve Suriyeli kadınlar başta olmak üzere tüm dünyanın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, kadın ve çocukların barış ve huzurlu günler geçirmeleri temennisinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2015, 17:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195