Title of a News Article

'Umut Masası' hizmete girdi

.

'Umut Masası' hizmete girdi
banner206

 Eyyübiye Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü tarafından kurulan ‘Umut Masası ‘ projesi ilk meyvesini verdi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin eşi Ayşe Ekinci’nin girişimleriyle kamuoyuna duyurulan ve ‘Umut Masası’ adıyla faaliyete başlayan proje ilk meyvesini verdi. ‘Umut Masası’ adıyla yürütülecek olan yardım kampanyasıyla hayırsever vatandaşların evlerinde bulunan temiz, sağlam her türlü tefrişat malzemelerin ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmaya başlanmasına aracılık eden Eyyübiye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin ilk durağı yardıma muhtaç bir aile oldu.

‘Umut Masası ’yardım kampanyasına destek vermek isteyen hayırsever vatandaşlar Eyyübiye Belediyesi Turkuaz masayı arayarak yardım yapabilecekler. ‘Umut Masası’ birimi ise tefrişat malzemelerini hayırsever vatandaşlardan teslim alarak, ihtiyaç sahiplerine ihtiyaç durumuna göre dağıtımını gerçekleştirecek.

Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Ayten Uysal beraberindeki Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yardıma muhtaç bir aileye ulaşarak projenin de startını vermiş oldu. Beraberinde sosyal yardım işleri müdürü Azad Binici ve personelle birlikte yardıma muhtaç aileye ulaşan Başkan Yardımcısı Ayten Uysal, “ bu projeyle yardıma muhtaç vatandaşlarımıza ulaşma noktasında aracılık yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Cumartesi günü katıldığı bir televizyon programında projenin detaylarını da anlatan ve kamuoyundan da projenin duyurulmasının ardından olumlu tepkiler alan Eyyübiye Belediyesi, bir yandan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün belirlenen programı dâhilinde yapılan yardımlar diğer yandan da ‘Umut Masası’ projesiyle sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sunmaya devam ediyor.

Yapılan yardımlarla ilgili açıklama yapan Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Ayten Uysal şunları söyledi: “ ‘Umut Masası’ projesinin fikir anneliği Başkanımız Mehmet Ekinci’nin eşi Ayşe Ekinci hanımefendi yapmakta. Bu kapsamda faaliyete başlayan projeyle kampanyamız hızla büyüyerek devam edecek. Şuan da bilgisayar yazılımı ve görsel tanıtım aşamasındaki hazırlıklarımız son safhasında olduğundan ilk adımı biz atalım dedik. ‘Umut Masası’ kampanyamızın ilk yardıma muhtaç olan ailesine kendi evimizdeki malzemelerle ihtiyaçlarını karşıladık. Buradaki amacımız yardımsever vatandaşlarımızla, yardıma muhtaç vatandaşlarımızı Şanlıurfa genelinde buluşturmaktır. Temel olarak da mantığımız şudur, 20 bin kayıtlı muhtaç ailemiz var onlarla ihtiyaç fazlası çalışır durumdaki malzeme ve ekipmanlarını yardıma muhtaç ailelerimizle paylaşmalarını istiyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2016, 12:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195