Title of a News Article

Urfa 23 yılda 125 şehit verdi

Urfa 23 yılda 125 şehit verdi
banner206

Şanlıurfa Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, 23 yıl içerisinde yurdun değişik illerinde görev yapan 125 Şanlıurfalı'nın şehit olduğunu söyledi.

Kurtuluş Savaşı'nda 710, Kıbrıs Barış Harekatı'nda 695, Çanakkale Savaşı'nda ise 383 şehit verdiği bilinen Şanlıurfa, 23 yıl içerisinde; 105 asker, 16 polis, 2 öğretmen ve 2 din görevlisi olmak üzere 125 şehit verdi. 1999 yılında vatani görevini yaptığı Bingöl'de PKK'lılar ile girilen çatışmada yaralanarak gazi olan derneğin başkanı Mehmet Yavuz, son dönemde artan terör olaylarına tepki gösterdi. 1992 yılında Şırnak’ta vatani görevini yapan Cuma Uçar’ın şehit edilmesiyle kentin PKK terörüne ilk şehidinin verildiğini ve aradan geçen 23 yıllık süreçte 125 Şanlıurfalı'nın şehit olduğunu belirten Yavuz, "Şehit olanların fotoğraflarının asılı bulunduğu panoda artık yer kalmadı. Yazık değil mi bunca asker polis, gencimiz şehit oluyor. Biz artık Türkiye’de şehit haberlerinin gelmesini istemiyoruz" dedi.

Son dönemde tırmanan terör olayları nedeniyle insanların Türk ve Kürt diye karşı karşıya getirildiğini ve bu durumun kabul edilemez olduğunu vurgulayan Yavuz şöyle devam etti:

"Her Kürt PKK’lı, her PKK’lı da Kürt değildir. Ekmek parası için Doğu ve Güneydoğu'dan batıya tarım işçisi olarak giden vatandaşlarımızı kimse orada taşlamasın. Yine otobüsle çoluk çocuğuyla yolculuk yapanlar ile Kürt kökenli vatandaşlarımızın işyerlerine saldırılar sonlandırılmalıdır. Başkalarının oyunlarına gelmeyelim. Türk, Kürt ve Arap kardeşlerimiz artık kendilerine gelsinler. Böyle oyunlara alet olmasınlar. Biran önce barış sürecinin tekrar hayatta geçmesini istiyoruz."

Bayburt’ta 1998 yılında şehit olan 21 yaşındaki Nusret Gümüşkan’ın babası 56 yaşındaki Salih Gümüşkan ise terör olaylarının son bulmasını isteyerek, "Her gün şehit gelmesini, gençlerin ölmesini istemiyoruz. Çünkü her şehit haberi duyduğumuzda acımız tazeleniyor" dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2015, 20:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195