Title of a News Article

Urfa Adliyesinde terfi sevinci...

.

Urfa Adliyesinde terfi sevinci...
banner206
Şanlıurfa Adliyesi’nde birinci sınıf hakimliğe yükselen 5. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mahir Taştimur, 6. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Kara, 1. Aile Mahkemesi Hakimi İclal Nursel Doğulu İrk ve Kadastro Hakimi Barış Erkut, düzenlenen törenle belgelerini aldı.

Bir otelde düzenlenen iftar yemeğine Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Şanlıurfa Adalet Komisyonu Başkanı Tufan Arslantaş, 1. İdare Mahkemesi Başkanı Selman Özdemir ile Şanlıurfa adliyesinde görevli hakim, savcılar ve aileleri katıldı.

Tören öncesinde bir konuşma yapan Başsavcı Doğan, Şanlıurfa’ya yeni atanarak görevlerine başlayan hakim ve savcılara başarılar diledi. Doğan, “Ülkenin her köşesinde adalet hüküm sürmeli ve yargı camiası hukuka, ahlaka, vicdana ve adalete uygun şekilde en üstün en muhteşem kararlarını vermelidir. Sanırım bu konuda en çok çaba sarfedilmesi gereken yerlerden birisi Şanlıurfamızdır. Diğer bir çok ilden daha fazla çözülmesi gereken sorunu olduğu muhakkaktır. Töreden kaynaklanan, aşiret sisteminden kaynaklanan, arazi dağılımından kaynaklanan, sosyal yapıdan kaynaklanan sorunların yanında, sınırda olması nedeniyle oluşan kaçakçılık, terör, uyuşturucu gibi suçlarla mücadele yada artık uzun süredir çözülemediği için mutad bir sorun haline gelen, toplumsal olarak çok da fazla yadırganmayan ancak bir çok canın yanmasına, ailelerin felakete düşmesine neden olan tefecilik, telefon dolandırıcılığı ve diğer tür dolandırıcılıklar gibi birçok suçla adliyelerimizin, hakimlerimizin ve savcılarımızın mücadele etmesi, etkin, güçlü iradeli, her türlü endişelerden uzak bir şekilde soruşturmalar ve yargılamalar yapıp kararlar vermesi ülkenin her yanında olduğu gibi Şanlıurfa’nın dört bir yanında da adaletin hüküm sürmesini sağlaması ve sorunları çözmesi gerekmektedir. Adalet Komisyonu ve Cumhuriyet Başsavcılığı olarak  bizler bu konularda üzerimize düşen her türlü göreve ve  meslektaşlarımızın yardımına hazırız” dedi.

Devam eden Fetö soruşturmaları hakkında da bilgiler veren Başsavcı Doğan; “Cumhuriyet Başsavcılığımızda 2344 kişi hakkındaki soruşturma devam etmektedir. Adli tatil sonrası henüz hiç takipsizlik kararı verilmemişken bugün itibariyle 600 kadar kişi hakkında takipsizlik kararı verilmiştir. 1610 kişi hakkında kamu davası açılmıştır. Bu davalarda  adli tatil sonrası henüz 29 karar verilmişken, şuanda 726 kişi hakkında karar verildiği bunlardan 527’sinin mahkum olduğu, 154’ünün beraat ettiği, 176 kişinin dosyasının ise yetkisizlikle gönderildiği görülmektedir. Bu davalarda ve soruşturmalarda görev alan başkan, üye hakim ve savcılarımıza huzurlarınızda bir kez daha ayrıca teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. Ardından Başsavcı Doğan, Şanlıurfa Adalet Komisyonu Başkanı Arslantaş ve İdare Mahkemesi Başkanı Özdemir tarafından 1. sınıfa yükselen hakimlere düzenlenen törenle belgeleri takdim edildi.






Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2018, 10:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142