Title of a News Article

Urfa Baro Başkanı’ndan flaş karar…

.

Urfa Baro Başkanı’ndan flaş karar…

Şanlıurfa Barosu, 23 Ekim’de sandık başına gidecek. Mevcut Baro Başkanı Av. Hikmet Delebe, bu seçimde aday olmayacak. Aday olmama kararını Urfastar’a açıklayan Delebe, “Ben 2 yıllık süre zarfında elimden geldiğince hizmet etmeye çalıştım ve bu aşamada biraz dinlenmeye karar verdim” dedi.

 

UĞUR BUDAK

Şanlıurfa Barosunda seçim heyecanı yaşanmaya başladı. İki yılda bir seçim yapılan Urfa Barosunda, 23 Ekim’de de yeni seçim yapılacak. Yaklaşık 750 üyenin oy kullanacağı seçimlerde; Urfa Baro Başkanı Av. Hikmet Delebe aday olmayacak. Delebe, bu kararı dinlenmek için aldığını söyledi.

Urfastar’a konuşan Baro Başkanı Delebe, bundan 2 yıl önce Urfa Barosunun 16. Başkanı olarak göreve seçildiğini belirterek, “Urfa Barosunda yeni dönem için seçim takvimi işlemeye başladı. Geçen hafta itibariyle duyurularımızı yaptık. Kesinleşmiş olan listemizi de seçim kuruluna bildireceğiz.22 Ekim’de kongremiz gerçekleşecek, 23 Ekim’de de Urfa Barosunun organlarının seçimi gerçekleşecek. Bu vesileyle yönetim kurulunda aday olan tüm meslektaşlarımıza, baro başkan adaylarıma başarılar diliyorum ve yapılacak seçimlerin mesleğimize meslektaşlarımıza ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

“Çok yoğun bir süreç yaşadık”

2 Yıllık görev sürelerinde çok yoğun bir süreç yaşadıklarını vurgulayan Delebe, “Urfa Barosu  hiç olmadığı problemler kadar karşı karşıya geldi. Ben 2 yıllık süre zarfında elimden geldiğince hizmet etmeye çalıştım ve bu aşamada biraz dinlenmeye karar verdim. Bu benim kendi şahsi kararımdır, dolayısıyla bu noktada ben üzerime düşen görevi yaptım. Bundan sonra da biz önümüzdeki döneme bakacağız” diye ifade etti.

 

“Urfa Barosu, en sıkıntılı dönemi yaşadı”

Delebe, Baro başkanı olduğu dönemde gerek Türkiye gerekse de Ortadoğu coğrafyasının çok ciddi anlamda gelişmeler doğurduğunu dile getirerek, “Belki de bizim baro başkanlık dönemimiz Urfa Barosu tarihindeki en zor, en çetrefilli, en sıkıntılı dönemlerden birine denk geldi. Urfa Barosu malum 64 yaşında, biz Urfa Barosunun 16. Başkanı olarak tam 2 yıl önce seçilmiştik. Bu süre zarı da Urfa Barosunu mümkün mertebe hizmet noktasında, fark edilebilirlik noktasında, meslektaşlara verdiğimiz destek noktasında öne çıkardık. Gerek medya ayağı gerek meslektaşlarımıza verdiğimiz hizmet itibariyle Urfa barosunu sürekli olarak ön plana çıkardık. Ben Urfa Barosunda daha önce de 10 yıl boyunca yönetim kurulu üyesi olarak hizmet etmiştim, bir dönem önce de baro başkan vekilliği yapıyordum. Urfa Barosunun bu 64 yıllık tarihinde dediğim gibi en sıkıntılı dönemler bizim başkanlık dönemimize denk geldi. Malum her şeyden önce Çözüm Süreci, Barış Süreci devam ediyorken Suruç’ta bir patlama meydana geldi, bu patlamanın hemen ardından Ceylanpınar’da 2 polisin hayatını kaybettiği bir saldırı gerçekleştirildi. Sonrasında da 2 buçuk yıl süren Barış Süreci sonlandırıldı. Elbette ki bunun peşinden bölgemiz bir şiddet sarmalına teslim oldu. 2 buçuk yıl boyunca gelmeyen cenazeler ‘Çözüm Süreci’nin bitmesiyle birlikte Türkiye’nin dört bir tarafına tekrar gelmeye başladı. İşkence iddiaları, kötü muamele iddiaları ortaya çıktı. İş Güvenlik Paketi, Makul Şüphe Paketi yine bizim başkan olduğumuz dönemde yasalaştı. Yine bu süre zarfında Diyarbakır baro Başkanı Tahir Elçi, onlarca kameranın önünde güpegündüz bir saldırıyla katledildi” şeklinde konuştu.

Delebe, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü;

“Bu bütün ağır süreç sırtımızdayken sonrasında da 15 Temmuz akşamı hiç beklenmeyen bir darbe teşebbüsüyle Türkiye karşı karşıya geldi. Tüm bunlar Türkiye’deki barolarda olduğu gibi Urfa Barosuna da ciddi anlamda sıkıntılar yansıttı. Biz Urfa Barosu olarak elimizden geldiği müddetçe süreci iyi yönettik. Gerek meslektaşlarımızın sorunlarına koşma noktasında gerekse de toplumsal duyarlılık gösterme noktasında elinden gelen bütün çabaları saffetti. Malum Avukatlık Yasası’nın 76. Ve 95. Maddelerine göre; Barolar aynı zamanda insan haklarını, demokrasiyi ve özgürlükleri savunmak adına mükellef tutulan meslek örgütleridir. Bizde yasadan almış olduğumuz bu yetki ve göreve dayanarak ülkemizde, bölgemizde ve Ortadoğu’da meydana gelen toplumsal olaylara anında tepki verdik. İnsan haklarına demokrasiyi savunma noktasında üzerimize düşen görevi yaptık. Meslektaşlarımızın bütün sorunlarına elimizden geldiği ölçüde yetişmeye çalıştık. 3 Eylül 2016 tarihinde Urfa Barosu yeni hizmet binasına kavuştu. Yeni hizmet binası malum Türkiye’deki bütün barolar içerisinde gerek adliyeye yakınlık bakımından gerekse de barındırdığı sosyal donatılar bakımından en iyi hizmet binalarından bir tanesidir.

Ancak geldiğimiz bu noktada artık Urfa Barosunda başkan aday olmayacağım. Doğrusu bu hem baroda hem de Urfa ilinde hem de bölgede ciddi anlamda şok etkisi yarattı. Çünkü benim tekrar devam edebileceği yönünde çok ciddi bir talep de vardı. Özellikle genç meslektaşlarımızdan, ilçelerimizden çok ciddi anlamda destek almıştık, Urfa merkezde de memnuniyet üst düzeydeydi. Ben bütün bu tabloya rağmen kendi görevimi bu dönem itibariyle layıkıyla yerine getirdiğime inanıyorum. Çünkü biz Urfa barosunda üst düzey bir memnuniyet yarattık. Bu zaten baronun genel kurulu ve bilgisi dâhilindedir.”

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2016, 12:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
Av. Mehmet
Av. Mehmet - 7 yıl Önce

Koltuk sevdalısı olmadığınızı kanıtladınız Hikmet Bey; Hizmetlerinizden dolayı teşekkür ederiz.

ŞAKA YAPMA BAŞKAN
ŞAKA YAPMA BAŞKAN - 7 yıl Önce

Urfa Barosunun en pasif dönemi sayenizde yaşandı... Avukatlar ciddi sorunlarıyla başbaşa kaldı... Darbe olduğunu sayenizde 4 gün sonra öğrendik!!! Teşekkürler! Açılışa katılan sadece 20-30 avukat olunca adaylıktan vazgeçirildiniz...

SIRADAKİ HABER