Title of a News Article

Urfa barosu harekete geçti!

Şanlıurfa Barosu, Baro Çocuk Hakları Komisyon Başkanı Av. Gökhan Devrim öncülüğünde kentte madde bağımlısı ve suça meyilli olan çocuklara yönelik İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle birlikte ortak bir konferans verecek.

Şanlıurfa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu tarafından CMK sisteminden tespit edilen madde bağımlısı çocuklar İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirildi. Tespit edilen çocukların madde bağımlılığından kurtarılması için Şanlıurfa Barosu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortak bir konferans düzenleyerek, uyuşturucu maddenin zararlarını ve hayata ne gibi olumsuz etkilerinin olduğu anlatılacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Şanlıurfa Barosu Çocuk Hakları Komisyon Başkanı Av. Gökhan Devrim; “İlimizde çocuklar gün geçtikçe şiddete ve uyuşturucu madde bağımlılığına yönelmektedir. Çocuklarımızı ne yaparsak daha temiz bir dünyada yaşamalarını sağlayabiliriz, uyuşturucu maddeden nasıl kurtarabiliriz, uyuşturucu maddenin vehamiyeti nedir, çocuklar için aile modeli ve aile içerisindeki şefkat her şeyden daha önemlidir. Çocuklarımız uyuşturucu madde bağımlılığı yaşadıktan sonra ailenin üstleneceği model ve sorumluluk gittikçe daha artmakta ve üzerlerine bunun sorumluluğu binmektedir. Çocuklarımızı dışlamak yerine yaptıkları yanlışları yüzlerine vurmak yerine onlarla iç içe olmak, onlara şefkat göstermek, yanlıştan kurtarmak kendilerinin uyuşturucu maddeye sarılmamasına sebep olacaktır.” Dedi.

Sözlerini sürdüren Av. Devrim; “Çocuklarımız uyuşturucu madde satın almak için para bulamadıkları zaman hırsızlık ve daha vehamiyeti uyuşturucu madde satıcılığına kadar giden çirkin işlere bulaşabilmektedirler. Bugün hırsızlık ve uyuşturucu madde satmanın en alt sınırlar 5 ile 10 yıldan başlıyor. Bu çocukların yarınları farkına varamadıkları hataları yüzünden kayboluyor.

Biz Şanlıurfa Barosu olarak CMK koordinasyon merkeziyle ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle ortak bir proje yürütmekteyiz. Projemizin önemi şu çocuklarımızı uyuşturucu madde bağımlılığı ve şiddete meyil etmeden önce bunlara engel olmaktır. Biz CMK koordinasyon servisinden son 3 ayda okula gidipte suça sürüklenmiş çocukları tespit ettik. Bu tespitten sonra çocukların rehberlik hocaları çağrılarak Şanlıurfa barosuyla beraber ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortak bir konferans vererek suça sürüklenmiş çocukların rehberlik öğretmenleri bilgilendirilecek ve gerekli tüm işlemler yapılacaktır. Ayrıca çocuklar tek tek çağrılarak yaptıkları hataların ne olduğunu ve bu hataların nelere sebep olabilecekleri anlatılacak. Çocuklara yaptıkları suçlarla ilgili bilgi verip suça yönelmeleri azaltılacak, madde bağımlılığının sonuçlarını ve madde bağımlılığının hayatlarına ne gibi olacağı anlatılıp madde bağımlılığına olan özentileri azaltılacak.” Şeklinde konuştu.

Kaynak: utv.com.tr

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2015, 18:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195