Title of a News Article

Urfa Başsavcısı atandı...

Urfa Başsavcısı atandı...
banner206

Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı oldu. Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan'ın Yargıtay üyesi olmasından sonra HSYK kararnamesinde Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı da atanmış oldu. Şanlıurfadan çok sayıda hakim ve savcının da yeri değişti. Yeni gelen isimlerde var.

 Hakimler Savcılar Kurulu'nun (HSK), merakla beklenen ve yaz kararnamesi tamamlandı. Kararname ile 3019'u adli 301'i idari olmak üzere 3 bin 320 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.

2 DEFA ERTELENDİ

HSK daha önce yaz kararnamesinin 11 Temmuz'a kadar yayımlanacağını açıkladı. Ancak Yargıtay ve Danıştay üyeliği seçimleri nedeniyle bu tarih iki kez ertelendi.

SABAH 4'E KADAR MESAİ

HSK Genel Kurulu, 16 Temmuz'da Yargıtay'a 100, Danıştay'a 12 yeni üye seçti. Yüksek yargı seçimlerinin yapılmasının ardından HSK 1. Dairesi kararname çalışmalarına kaldığı yerden devam etti. Dün akşam saatlerinde başlayan ve bu sabah 4'e kadar devam eden son toplantıda kararnamaye son şekli verildi.

3200 HAKİM VE SAVCININ GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

Habertürk'ün haberine göre, Kararname ile 3019'u adli 301'i idari olmak üzere 3 bin 320 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Yargıtay ve Danıştay üyesi seçilen isimlerin yerlerine görevlendirmeler yapıldı.

FETÖ'YE NEŞTER VURULDU

Özellikle Yargıtay üyesi yapılan isimlerin önemli bir kısmı FETÖ ve darbe yargılamalarında görev yapan isimler arasında yer alıyordu. Kararname ile çok sayıda il ve ilçe başsavcısı ile komisyon başkanı da değiştirildi. FETÖ ile mücadele önemli görevler üstlenen bazı hakim ve savcılar terfi ettirilerek, başsavcı vekili yapıldı.

İSTANBUL, ANKARA, İZMİR...

Dün sürpriz bir kararla emekliliğini isteyen İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Hadi Salihoğlu'nun yerine İstanbul Anadolu Başsavcı Vekili Metin Saruhan atandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na son olarak Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapan deneyimli Başsavcı Ömer Faruk Aydıner getirildi. Ankara ve İstanbul Başsavcıları ise değişmedi.

Sakarya ve Konya'da iki yeni Bölge Adliye Mahkemesi faaliyete geçirildi. Bu mahkemelere 151 hakim savcı görevlendirildi.

TOPLAM 113 İL VE İLÇENİN BAŞSAVCISI DEĞİŞTİ

Konya Başsavcısı Bestami Tezcan İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı oldu.

Antalya Başsavcısı Ramazan Solmaz Konya Başsavcısı oldu.

Çorum Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül AdanaBaşsavcısı oldu.

Kütahya Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz GaziantepBaşsavcısı oldu.

Erzurum Başsavcısı Halil İnal Antalya Başsavcısı oldu.

Yargıtay'a 173 tetkik hakimi takviyesi yapıldı. Böylece Yargıtay'daki tetkik hakimlerinin sayısı binin üzerine çıktı.
Haberler.com

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2018, 08:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195